bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bu Kadar Da Olmaz Ki!
Yazarlar // 5 Mayıs 2022 Perşembe 09:12

İsmail BAŞARAN

Hani bir şiir var ya. Şair ne güzel anlatmış duygularını: “Uzanıp yatıvermiş, sere serpe; Entarisi sıyrılmış, hafiften; Kolunu kaldırmış, koltuğu görünüyor; Bir eliyle de göğsünü tutmuş. İçinde kötülüğü yok, biliyorum; Yok, benim de yok amma... Olmaz ki! Böyle de yatılmaz ki!...”

Bu şiir hatırlattı bana Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu ve iktidarın vatandaşına zam adı altında nasıl zulüm yaptığını. Benzine ve motorine içinde bulunduğumuz yılın ilk dört ayı sonunda kaç kez zam geldiğini hatırlıyormusunuz, ben hatırlamıyorum da. 2022 yılının bilmem kaçıncı zammının geldiğini duyunca aklıma geliverdi bu şiir. Ve kendi kendime mırıldandım: “Olmaz ki bu kadar da zam yapılmaz ki…”

AKP Hükümeti bu zamlarıyla trafik anarşisine dur diyebilmenin kestirme yolunu mu arıyor ne! Öyle ya, zam nedeniyle vatandaş aracının kontağını kapatacak, yollardaki trafik kazaları da haliyle azalacak… Peki, sandık önümüze gelene kadar daha kaç zam yapılacak? Bu zamlar sandık başında kesin olarak benim aklıma gelecek ve “Olmaz ki bu kadar da zam yapılmaz ki” düşüncesiyle vereceğim oyumu, ya siz ne yapacaksınız?

İktidarın emeklilere yaptığı zammı iyileştireceğini söylemişlerdi yönetenler, ancak bunu yapmadılar. Sadece bayram ikramiyesini vermekle yetindiler. Oysa kendileri kurdukları bayram masalarında “kör gözüne parmağım” der gibi yiyip içtiklerini paylaştılar. Sayın Cumhurbaşkanı da yiyip içtiklerini paylaşanlardandı.

Kolay değil Cumhurbaşkanı olmak, vereceği fotoğrafla ve masalara konulan yemeklerle vatandaşından fazla bir şeyler yemediğini anlatacaktı garibana, bunu da yaptılar. Hani “millet aç yatarken tok yatanlar bizden değil” denirdi dinimizde.

 

KARASABAN GERİ GELDİ
KARASABAN GERİ GELDİ
AK Parti İktidarından sonra ilk zamanlar karasaban kalktıydı ortalıktan, millet traktörlerle tarlasını sürüyor ve üretiyordu. Son iki üç yıldır traktörün yerini yine karasaban almaya başladı. Bu nedenle de üretim azaldı, gıdada bile dışa bağımlı hale geldik. Türkiye’yi bu duruma vatandaş sokmadı, bu uruma gelinmesinde en büyük rolü oynayan CUMHUR İttifakı oldu. Ancak dışardan atanan bakanlar, kendilerini atayanlara karşı gelmemek için “Evet efendimci” olunca seslerini de çıkaramaz duruma geldi. Vatandaşın sıkıntılarını iktidar milletvekili ve atama bakanlar Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı’na iletemez durumda buldular kendilerini. Üretici tarlasını karasabanla sürer ya da hiç süremez olunca üretim düştü, ihracat başladı. Böylece de üretenler değil yurt dışından ürünü getirip yurt içinde yüksek fiyatla satanlar kazanır oldu. Türkiye de üreten değil tüketen ülke haline geliverdi. Karasaban geri geldi, tarlalar traktörle değil de karasabanla sürülür oldu. Ülke olarak uçuyoruz ya, yönetenlerimiz öyle söylüyorlar. Ben inanıyor muyum, hayır, siz inanıyor musunuz? GÜNÜN SÖZÜ Hür olmadıkları halde, kendilerini hür sananlar kadar hiç kimse esir olamaz. (Goethe)