bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bu, Kaçışın İşareti mi?
Yazarlar // 20 Aralık 2018 Perşembe 01:20

İsmail BAŞARAN

Allah rızası için ne olursunuz bir gün de zam yapmayın ki güne iyi başlayalım. Siz vatandaşın her gün moralini bozmak için akşam istihareye yatıp sabah uyandığınızda zam görüp uyguluyor musunuz?
Vallahi bıktı artık insanlar, Her ne kadar baskılar nedeniyle sesini çıkarmıyorsa da buna aldanıp işin dozunu çıkarmayın. İnsanları aday kim olmalı, adayı beğendiniz mi şeklindeki safsata sorularla aldatacağınıza gerçekleri söyleyin ey iktidar.
Ey vatandaş siz adayları tartışırken Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 13 Aralık 18 ve 8252-1 nolu kararı ile faturada yer alan bazı kalemlere, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerleri dikkate alarak, güncelleme yaptı. Yani zam yapıldı güncelleme adı altında.
Kurum 2019 yılında güvence bedelleri, kesme bağlama, sayaç okuma ve kontrol bedellerine kilovat başına ortalama yüzde 26'lık zam yaptı. Şehit aileleri bu zamdan muaf tutuldu.
Bütçede para yok diyeceksiniz binlerce liralık arabalara bineceksiniz,  ucuz yemekleri Meclis lokantasında yiyeceksiniz, Sarayda karnınızı kuş sütü kuru üzümle doyuracaksınız asgari ücretliye zam yamayacaksınız zamları vatandaşa yükleyeceksiniz. Bu mu demokrasi, bu mu eşitlik?
Bunun adı soygundur soygun. Vatandaşın cebindeki parayı hortumlayıp yandaşa vermektir. Bu zamların bir tek nedeni olabilir, tarihi tekrarlamak Vahdettin gibi Türkiye’den kaçmak için alt yapı hazırlamak.
Unutulmaması gereken keserin sapının ve hesabın bir gün döneceğidir. Denildiği gibi Türkiye uçmuyor, Türk uyutuluyor.

KARPUZ DÜŞTÜ
Temel elini beline koymuş dalgın yürüyormuş. Birinin dikkatini çekmiş. Temel’i seyrediyormuş. Temel belediye otobüsüne binmiş eli hala belinde, inmiş yarım saat yürümüş eli hala belinde. Onu izleyen dayanamamış koşup önüne geçmiş:
Kardeşim sen deli misin?
Temel:
Yok
Adam:
Hasta mısın?
Temel:
Yok.
Seni iki saattir izliyorum elin belinde yürüyorsun.
Temel bakmış:
Vay anasını karpuz düşmüş.
Türkiye’de yaşayan büyük çoğunluk böyle işte, dalgın gidiyor uçurumun kenarına doğru. Elindeki karpuzun düştüğünden bile haberi yok.

GÜNÜN SÖZÜ
Sevinçli anında kimseye vaatte bulunma. Öfkeli anında kimseye cevap verme.