bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bu da Bize Ders Olsun
Yazarlar // 25 Mart 2020 Çarşamba 12:40

İsmail BAŞARAN

Korona adı verilen virüs nedeniyle tün Dünya insanlarının tüm ülkelerin geldiği durum ortada. Türkiye’de de varsa yoksa bu virüs konuşuluyor. Ne ekonomik durum ne terörden bahseden yok. Oysa ekonomi dibe vurmuş durumda farkında mısınız bilmem de Sınır ötesinden sürekli şehitler geliyor, ancak hastalık nedeniyle definlerinde herhalde kalabalıklar olmuyor ki, milletvekilleri cenaze törenlerinde boy göstermiyor ki haberlerde bile şöyle bir geçiştiriliyor.

Yurt dışını bilmem de Türkiye’de bu salgın hastalık yönetenlerin işine geliyor galiba. Çünkü kötü gidişten bahseden kalmadı ortada.

Hastalık haberlerinden sonra verilen ve önemli gösterilen bir haber de akaryakıt fiyatlarının azalması gibi gösteriliyor.

Vatandaş aracına binemiyor, sokağa çıkamıyor, evine hapsolmuş toplumda petrol fiyatları elbette düşecek. Trafik kendiliğinden azalmış ve düzene girmiş. Yasak yok ancak vatandaş sokağa çıkmaktan tedirgin oluyor.

Yani sokağa çıkmayınca akaryakıt fiyatları düşüyormuş. O zaman yapılacak iş fiyatların arttığı dönemlerde şahsi araçları toplu taşıma araçlarını kullanmak kesin çözümdür. Ne kadar az araç kullanılırsa o kadar az akaryakıt tüketimi olur ki fiyatlar da kendiliğinden düşer.

Son günlerdeki fiyatların düşmesi altında yatan gerçek de budur işte, kısaca korona virüsünden de ders çıkarmalıyız sanırım.

 

KİM BU KİŞİ
Yurt dışından geldiği iddia edilen bir kişi korona virüsünden ölmüş ve temas ettiği kırk kişi de karantina altına alınmış. Türkiye’de bu haber vatandaşları tedirgin ediyor.

Vatandaşların çoğu kişinin kim olduğunu ve hangi ilçede defnedildiği, karantinaların nerede olduğu merak konusu oluyor ve Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda açıklama yapması isteniyor. İnsanlar suçlu peşinde değil de kimlere bulaşmaması gerektiğinin açıklanmasının peşinde, yani herkes kendi sağlığını düşünüyor.

Sahi Fransa’dan geldiği söylenen bu hastanın nasıl Türkiye’ye girdiği neden saklanıyor, yurt dışından gelişinde test edilip edilmediğini kimlerin sakladığı da açıklanmalıdır. İçinde bulunduğumuz günlerde herkes birbirini eleştiriyor.

Hz. Ali’nin bir sözü şöyledir: Sizi eleştirenleri yanınızdan ayırmayınız, sizi alkışlayanları ise yanınıza yaklaştırmayınız.

Bu söz eleştirilere tahammülü olmayanlar nedeniyle aklıma geldi. Bu demokrasilerde olmaz, ancak teokratik düzende olur.

Demokratsanız eleştirilmekten çekinmeyiniz.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır. Mustafa Kemal ATATÜRK