bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bu Bir Temel Fıkrası Değildir
Yazarlar // 14 Şubat 2018 Çarşamba 07:07

İsmail BAŞARAN

Samsun’da gerçekleşen bir olay, insanlarımızın teknoloji bağımlılığının bir göstergesidir.

Olay şu şekildedir:

Ezan okumaya hazırlanan imam mikrofonun açık olduğunu unutarak telefonla konuşmaya başladı. Mahalle sakinleri kısa süren şaşkınlığın ardından gerçeği anlayınca kendilerini gülmekten alamadılar.

Cami hoparlöründen, ezan yerine imamın oğlu ile cep telefonu aracılığı ile yaptığı konuşmayı duyun vatandaşlar şaşkınlık geçirdi. İmam konuşmasının cami hoparlöründen mahalleye yansıdığından habersiz bir şekilde oğlu ile görüşmesinde "He! Ne kadar olmuş. He! 250 mi diyor? Tamam, ver ver ver. Ver tamam ver önemli değil. Ben namaza geldim oğlum mescitteyim şimdi. Tamam, ben bakarım…” dedi.

Bu olayı anlatırken Temel Fıkrası deseniz herkes dalga geçerdi Temel’le. Ancak gerçek bu işte..

Bir taraftan teknolojinin nimetlerinden camide de yararlanacaksın sora da birileri çıkıp teknolojiyi tükaka olarak adlandıracak.

Siz siz olun açık vermemek için telefonla konuşacağınız yeri iyi seçin.

Böyle bir durum umumi tuvalette şeyinizi yaparken konuşursanız da başınıza gelebilir. Yandaki kişi de sizin kiminle nasıl konuştuğunuzu anlayabilir benden hatırlatması…

 

KAMU PERSONELİ ALINACAK

Kamuda çalışmak isteyen yüz binlerce kişinin merakla beklediği işçi alımları, artık İŞKUR üzerinden yapılacak.

Taşeron yerine 'kamu işçisi' statüsündeki personel alımları KPSS ve sözlü sınavla gerçekleşecek. Bu arada 10 bin doktor da kamuya alınacak. Bunları ben söylemiyorum, Hükümet açıklıyor. Bu kadar açık nereden oluştu?

Çoğu terör örgütü yandaşı olduklarından işlerine son verilmişti. Şimdi alınacak olanların herhangi bir terör örgütü yandaşı olup olmadıkları nasıl anlaşılacak?

Bu nedenle çok ciddi bir soruşturma şart sanırım. Yoksa önümüzdeki aylarda veya yıllarda, bugün işe alınacak olanlar da terör örgünü yandaşları diye atılabilirler.

Soruların neler olacağını da merak ediyorum. Özellikle sözlü sınavlarda neler sorulacağını merak ediyorum.

Öyle ya Türkiye’de Başkomutan kim ve hangi savaşları azandı diye bir soru çıkarsa sınava tabi tutulanlar ne yanıt vermeliler acaba?

Başkomutan hangi savaşları kazandı sahi, var mı bileniniz?

 

ARA SOKAKLARA DA PARKMETRE GELMELİ

Büyükşehir Belediyesi’nin Parkmetre uygulaması yasal mı değil mi belli değil. Bu konuda yargı kararları uygulanıyor mu uygulanmıyor mu o da belli değil.

Sadelerde sürdürülen bu parkmetre vatandaşları ciddi ciddi sinirlendirmeye başladı.

Parkmetre korkusu nedeniyle caddelere araçlarını park edemeyen vatandaşlar çareyi ara sokaklarda buldu. Adam getiriyor aracını bir evin giriş kapısının önüne park ediyor, bir hafta sonra aklına gelirse alıyor. Haliyle bu durum da vatandaşı çileden çıkarıyor.

Bu artık sokak aralarında büyük bir sorun haline geldi. Bu sorunun çözümü ise sokaklara da parkmetre konulmasından geçiyor.

Büyükşehir Belediyesi sokak aralarına da parkmetre koyun ihaleye çıkarabilir,böylece birilerine yeni rant kapısı açmış olur.

Rant derken yanlış anlamayın sakın, gelir kapısı demek istedim, tabi belediye de bundan nasiplenir.

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanlar dürüst olduğunda, yasalar gereksizdir. İnsanlar yozlaşmış olduğunda ise yasalar çiğnenir. Benjamin Disraeli