bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bu Bir Hizmettir
Yazarlar // 19 Mayıs 2021 Çarşamba 08:48

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, sahil şeridindeki bölgelere scooterler koyacaklarını belirterek, "İsteyenler ücretini kredi kartı veya Samkart ile ödeyebilecek”dedi.
Samsun’a yapılacak hizmetlerden birisi bu olacak, iyi mi peki elbette iyi. Vatandaşın yaşam koşullarını rahatlatacak olan her hizmet iyidir elbette. Bu hizmet konusunda Sayın Demir, pandeminin insan ve toplum sağlığının ne kadar önemli olduğunu herkese öğrettiğini dile getirirp “Biz de karadeniz Bölgesi’nde farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Spor Şehri’ Samsun’da sosyal sorumluluk adına önemli bir hizmeti daha hayata geçiriyoruz. Yakın zamanda başta Adnan Menderes Sahili olmak üzere belirlediğimiz lokasyonlarda elektrikli scooterları vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız. 3 aylık süreçte gözlem ve analizler yaparak istasyonları ve park alanları oluşturacağız.
Bu eğlenceli seyahatten yararlanmak isteyenler ise ücretini kredi kartı veya Samkart ile ödeyebilecek” dedi.
İstanbul’da ilk bu araçları gördüğümde özellikle de araç trafiğini ne kadar rahatlattığına tanık oldum. İnsanlar geliyorlar park etmiş olan elektrıkli araçları alıyorlar, gidecekleri yere kadar gidip bırakıyorlar. Para ise elektrıkli araç alınırken sisteme atılıyor. Eğer fazla gidecekseniz yeniden kumbaraya para atıyorsunuz.
Evet bu bir hizmettir. Özellikle de yaz aylarında kullanılabilecek araçlar hem araç trafiğini rahatlatacak hem de dışa bağımlı olduğumuz akaryakıt tüketimini azaltacaktır. Önemli olan kazaların da önlenmesidir. Elektrikli araçların hizmete girmesinden sonra belki zaman içinde araç yollarında bu sistem için şeritler yapılabilir. Sistemin devreye girmesiyle araç sürücülerinin de dikkatli olması  kazaları önleyecektir.

KAÇ LİRAYA MALOLACAK?

Samsun’da Çiftlik Caddesi’nde yeniden yapılanma çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar için Belediye Bütçesinden harcama yapılıyor mu? Yapılıyorsa ne kadar yapılıyor ve buraya harcanacak olan parayla pantemi döneminde kaç öğrenciye tablet alınabilirdi, muhtaç kaç aileye yardım yapılabilirdi?
Bu soruların da yanıtlanması ve de düşünülmesi gerekmektedir. Çünkü içine bulunduğumuz günlerde belediyelerin paraları harcarken vatandaşı da düşünüp yardımda bulunmaları gerekmektedir.
Eğer Samsun Büyükşehir Belediyesi bu konuyu düşünüp öncelikleri vatandaşın içinde bulunduğu zorlukları atlatabilmesi için kullanmıyorsa yanlış yapıyordur. Yolları yıkıp yeniden yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi elbette vatandaşını da düşünecektir.

GÜNÜN SÖZÜ
Çözümde görev almayanlar problemin bir parçası olurlar. (Goethe)