bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Böyle Yasak Mı Olur?
Yazarlar // 13 Nisan 2020 Pazartesi 16:02

İsmail BAŞARAN

1980 yılında 11 Eylül’ü 12 Eylül’e bağlayan gecenin sabahına uyandığımda balkondan baktım sokaklarda kimseler yoktu. Öğrendim ki Ordu yönetime el koymuş. Karar gece yarısı millet uykudayken alınmış ve uygulanmıştı, kimse sokakta değildi.

Benim kuşağım çok darbeler gördü, çok yasaklamalar gördü, sokağa çıkma yasaklarıyla yaşadık.

Ancak geçtiğimiz hafta sonu alınan sokağa çıkma yasağı gibisini bugüne kadar yaşamadım ben. Gece yarısına yakın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu birden TV’lere çıkıp gece saat 00.01’den itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.  Açıklamayla yürürlüğe girmesi arasında iki saatlik fark vardı.

Böyle sokağa çıkma yasağı mı ilan edilir arkadaş.  İki saatlik dilim içinde açlık tehlikelisi nedeniyle vatandaş sokaklara döküldü marketler ve bakkalların kapılarını zorladı, adeta talan etti her tarafı. Kısaca açlık korkusu ne yasak bıraktı ne de hastalık korkusu. Çok acemice uygulanmış bir karar oldu. İnsanların evlerine sokulması saatler sürdü. Yasaklara uyanlar var mı peki, kaçaklar oluyor elbette, onlara da ceza uygulanıyor. Yani iktidar vatandaşını ceza vererek evlerine sokmak istiyor.

İnsanları önce bilinçlendirmek gerekir, o nedenle de eğitime önem vermek şarttır. Okulları paralı yapacaksınız, parası olmayan okumakta zorluk çekecek, ülke insanının büyük bölümü eğitimsiz kalacak sonra da yasaklara uymayınca cezayı yapıştıracaksınız. Bunun adı kaba tabiriyle “sinekten yağ çıkarmak” demektir.

Yasak kararı Samsun’da da uygulanıyor, ancak millet aç mı tok mu diye yerel yönetimler sorma bile sormuyor. Bu salgın sırasında Samsun’daki yerel yönetimler ne yapıyorlar, sadece maske imal edip dağıtmaya mı çalışıyorlar?

Cebinizdeki paranın bile bir hükmünün olmadığı içinde bulunduğumuz günlerde sizin kapınızı çalan oldu mu? Hangi belediyeden size yardım yapıldı? Sokağa çıkma yasağı olan dönemlerde Yerel yönetimler vatandaşın yanında olmadıktan sonra bir önemi var mı o binaların ve içinde oturanların.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Hayatta herkes yanlışlık yapar, ne var ki ahmaklar yanlışlıklarında ısrar eder. (Çiçero)