bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Böyle De Yapılmaz Ki
Yazarlar // 12 Haziran 2019 Çarşamba 22:23

İsmail BAŞARAN

Orhan Veli’nin Bella’ya yazdığı şiiri bilmeyenler için yazarak başlamak istedim bugün

“Uzanıp yatıvermiş, sere serpe;

Entarisi sıyrılmış, hafiften;

Kolunu kaldırmış, koltuğu görünüyor;

Bir eliyle de göğsünü tutmuş.

İçinde kötülüğü yok, biliyorum;

Yok, benim de yok ama…

Olmaz ki!

Böyle de yatılmaz ki!

Ey Samsun Büyükşehrin AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Demir, senin amacın ne? İstanbul’a seçim çalışmasına gittin de orada Samsun’da yaptığın zamları mı anlatacaksın. İstanbul’da hayatın düzenlenmesi için çalışmalar yapılacağını anlatıp halktan oy mu isteyeceksin?

Samsun’da suya zam yap yaptığını ulaşım zammının yakın olduğunu, emek fiyatlarında gramaja dayalı oynama olduğunu anlatacak mısın vatandaştan oy isterken. Büyükşehir dirilerden alıyor da İlkadım ne yapıyor?

İlkadım da ölülerden alıyor, ey millet. Daha farkında bile değilsiniz ancak zamanla acıtınca anlarsınız ne yaptığınızı. Eteri gider beteri gelir derler ya aynen işte böyle.

İlkadım Belediyesi Meclisi’nde cenaze nakil araçlarına kilometrede geçerli olmak üzere yüzde 100 zam ile 1 liraya, cenaze otobüsü hizmet bedeli de yüzde 75 zam teklifi oy birliği ile kabul edilmiş.

Bunu Ak Parti yapsaydı “ölüden de alıyorlar” denilecekti, ancak Sayın Demirtaş ve Meclisi de galiba geri kalmıyorlar, dirileri bırakmışlar ölüden de almayı kafaya koymuşlar.

İlkadım Belediyesi’nin Erdoğan Tok döneminde cenaze nakil araçlarına kilometrede geçerli olmak üzere 50 kuruş alınırken meclisten geçen teklifte bu fiyat KDV’siz 1 liraya çıkıverdi. Cenaze yakınları için isteğe göre belediyen tahsis ettiği otobüs hizmet bedeli de yine KDV’siz yüzde 75 zam ile 1 liradan 1 lira 75 kuruşa çıkarılması teklifi oy birliği ile kabul edildi. Oh, oh… Bizi bir kazığa oturttular ki değme gitsin. Acıtıyor birader, acıtıyor… Bu kararın altında imzası bulunanlar tez zamanda bu zamlar sizi de acıtır inşallah…

Kimse yanlış anlamasın bu bir beddua değildir. Dün eleştirdiklerini bugün yapanlara basit bir uyarıdır. Böyle de yapılmaz ki, kendinize gelin…

 

GÜNÜN SÖZÜ

İtfaiye ile ateş arasında tarafsız kalamam. (Winston Churchill)