bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Boşa Giden  Paralar
Yazarlar // 16 Nisan 2018 Pazartesi 09:05

İsmail BAŞARAN

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde tarım arazilerinde bir lojistik köy yapımı projesi var. Bu projenin uygulanmasına da köylülerin büyük ısrarına rağmen başlandı. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz öyle emir verdi.

Ancak köylüler bu yapılanmanın durdurulması için dava açtı. Davada iptal kararı verildi ancak Büyükşehir Belediyesi bu karara itiraz etti.

Bu kez de Danıştay 6. Dairesi konuyu yeniden değerlendirdi. Danıştay verdiği iptal kararını onarken, Büyükşehir'in itirazını reddetti.

Şimdi ne olacak? Yılmaz ısrarını sürdürüp yasalara karşı mı gelecek, yoksa harcanan onca para boşa mı gidecek?

Eğer harcanan para boşa gidecekse, bunun hesabını Samsun halkı mı verecek yoksa Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’mı?

Hesabı kim ödeyecek bilemem de sonuçta Türkiye Cumhuriyeti’nin 50 milyon Avro parası boşa gidecek. Şimdi birileri çıkıp bu paranın hibe olarak verildiğini söyleyecek. Ancak kimse kimseye durup dururken o kadar parayı vermez arkadaş.

Gelelim Büyükşehir Belediyesi’nin projelerine. Gelelim de, gelemiyoruz çoğunu yargı engellemiş engellemesine ancak yargı kararına uyan yok. Örneğin parkomat da bir türlü durdurulamıyor.

Bir de Türk Bayrağı sorunu var. Aslına bakılırsa sorun falan değil, doğrudan yasalara göre suç var ortada. Batı Park alanındaki Amazon Heykelinin ayaklarının altına alınmış bir Türk Bayrağı var. Bu Amazon Heykeli oradan hemen kaldırılmalı ve Türk Bayrağı orada kalmalı.

Ancak nerede onu yapabilecek yürek. Gerçi, bayrağı ayaklar altına alan yüreksizlerden böyle bir uygulama beklenemez ya…

Ha, bir de Samsun’un Deniz Kenarına çakılan bir kazık var, otel olarak işletiliyor ya şimdilerde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul için söylediği bu yüksek binaların tıraşlanması konusundaki söylemi, Samsun için de geçerli olacak mı?

Atakum Belediyesi’nin yukarılarında da beş kat sınırını açan binalar var. Hatta bazıları yarım kalmış durumda, yarım kalmış binaların tıraşı da yapılacak mı? Eğer yapılacaksa berber Atakum Belediyesi mi yoksa Büyükşehir Belediyesi mi olacak?

 

TURİZM SEZONU

Türkiye’de turizm sezonu başladı, bu sezon Samsun için de geçerli sanırım. Peki, Samsun’daki yöneticiler yerli ve de yabancı turistleri çekebilmek için ne gibi projeler hazırlıyor, var mı böyle bir çalışma?

Öncelikle Samsun’un bir turistik ve tarihi erlerini belirten broşürler basılmalı, bu broşürler duyurulmalı ve en azından bu yolla turist çekilmeli Samsun’a.

Bu yapılacak mı? Hiç sanmıyorum, umarım ben anılırım. Bir kanyon tutturulmuş gidiyor, aradaki doğal güzellikler gözler önüne seriliyor.

Bir de tarih turizmi var Samsun’da ancak kimsenin umurunda bile değil. Alın size örnek: Bafra ilçesinin 7 km. kuzeybatısında bir ören yeri bulunuyor. Adı İkiztepe, turistler oraya da götürülüyor mu?  İkiztepe’nin yüzey araştırmalarında Eski Tunç Çağı ile Erken Hitit dönemi yerleşimleri olduğu anlaşılmıştır.

Kültür Müdürlüğü herhalde bu konuda bir çalışma yapacaktır. Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak’ın bu konunun üzerinde titizlikle duracağına da eminim.