bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Biz Neye Mahkumuz
Yazarlar // 1 Ağustos 2022 Pazartesi 08:53

İsmail BAŞARAN

“Yıldızlara bakan adam, yoldaki çamur birikintilerinin içine girmeye mahkûmdur” derler ve de gerçektir. Bugünlerde Karadeniz’de fındık fiyatları açıklandı. Devlet Büyüğümüz tarafından yapılan açıklama yeterli oldu mu peki, üretici dertli mi dertli. Çünkü kimse mutlu değil bu fiyattan, ancak vatandaş nedendir bilinmez sesini çıkaramıyor.

Oysa gerçekler hep acıdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Stadyumu, Fatsa OSB ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu. Burada kilogram başına ortalama fındık alım fiyatını 54 lira olarak açıkladı.

Üretici şaşkın, üretici mutlu değil, fındık üreticisi verilen fiyatın beklenenin çok altında olduğunu dillendiriyor da bunu Cumhurbaşkanı’nın yüzüne söyleyemiyor.

Bazı fındık üreticileriyle konuştum bugün sesimizi çıkaramadık diyorlar ancak seslerini yarın önlerine getirilecek sandıkta çıkaracaklarını anlatıyorlar.

 

AĞALAR DİKKAT ETSİN

Ağa atın üzerinde kâhya yayan çiftliği dolaşmaya çıkarlar. Yolda giderken bir de bakarlar ki yeni yapılmış bir inek dışkısı. Ağa: Senin hiç toprağın var mı? Kahya: Yok.

Ağa: Şu pisliğin yarısını yersen sana 50 dönüm toprak veririm. Biliyorsun bu gözünle görebildiğin yerler hep benim.

Kahyayı alır bir düşünce; 50 dönüm toprak sahibi olmak için, şu kadar pisliğin yarısını yemekten ne çıkar ki.. Ve eğilip yarıyı mideye indirir. Yola devam ederlerken ağayı alır bir düşünce; durup dururken kâhyaya 50 dönüm toprak verdim, topraklarım 50 dönüm azaldı. Ancak sesini çıkaramaz. Koca ağa sözünden dönecek değil ya. Sabahtan akşama kadar dolanırlar çiftliği.

Dönüş yoluna geçerler, çiftliğe yaklaştıklarında yine o pisliğin yanına varırlar. Ağa atın üzerinde kâhya yayan. Kâhya: Ağa, şu pisliğin yarısını yersen sana 50 dönüm toprak veririm.

Ağa bir sağına bakınır bir soluna... Bir öne bir arkaya. Kimseler yok. İner attan ve afiyetle yer pisliğin kalan bölümünü. Yola çıkarlar. Tam çiftliğe geldiklerinde ağa başlar konuşmaya: Kahya, yola çıkarken senin toprağın yoktu. Yolda inek pisliğinin yarısını yedin ve 50 dönüm toprak sahibi oldun. Dönüşte ise diğer yarısını ben yedim ve toprakları aldım. Yola çıktığımız duruma geldik.  Madem başladığımız noktaya gelecektik bu .oku neden yedik?

Bu ağa ve maraba hikâyesi fındık fiyatlarının açıklanması üzerine aklıma geldi. Madem fiyatlar bu kadar düşük olacaktı, bu kadar tarlaları bahçeleri fındıkları üretici neden ekti bakımını yaptı.

 

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Son günlerde üzüldüğüm bir konu var: Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir’in sağlık durumu. En kısa zamanda sağlığına kavuşması için dua gerekiyorsa ben den bir dua var elbette.

Sayın Demir’in Belediyesi yönetimini beğenmeyebilirsiniz, ancak Sayın Demir rahatsızlanmadan önce Samsun’u bana göre iyi yönetemediği işin başka tarafı.  Elbet yerine gelen kişi yönetebilmenin yollarını arayacaktır. Geçici olarak koltuğa oturan kişi işi ne kadar görecek bilemem de eğer uzun sürecekse sağlık sorunu Samsun Büyükşehir Belediyesi ortada kalmamalı ve bir başkan atanmalıdır, bu başkan da seçimlere kadar görevi üstlenmelidir.

 

GÜNÜN SÖZÜ
Yanlış yoldaki çıkışlar da iniştir. (Orhan Yalçın)