bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Biraz Huzur
Yazarlar // 23 Haziran 2018 Cumartesi 21:42

Ragıp GÖKER

Henüz 2 yaşımı sürmem nedeniyle 60 darbesinde yaşananları bilmem mümkün değil.

Muhtıra döneminde ise ülkemde yaşanan olayları gazetelerden takip etsem de, 13 yaşımın saflığı ile neler olduğunu tam olarak anlayamıyordum.

Amerikalıların, ‘’bizim çocuklar’’ dediği cuntacıların darbesi, kan gölüne dönüşen sokak olaylarını, bıçak gibi kesince, ülkemin kahir ekseriyeti askerleri alkışlarken, ‘’neler oluyor?’’ sorusu zihnimizde yer etmişti.

Ki, ülkenin tüm illerinde sıkıyönetim uygulansa da, iç savaşın eşiğine getirilen ülkemde durdurulamayan olayların, darbe sabahı bıçak gibi kesilmesini sorgulamak kadar doğal bir yaklaşım olamazdı.

Yıllar sonra anladık ki, tek elden ülkeye sokulan silahların biri sağcı, biri solcu gençlere verilirken, olan biteni seyreden cuntacıların darbeye zemin hazırladıklarını öğrendik.

Haklı çıkmıştık ama bu ülkenin gençlerinin bir birini boğazlamış olması nedeniyle haklı çıkmak kime ne yarar sağlardı.

Eruh Baskınıyla başlayan bölücü terörle 34 yıldır boğuşuyoruz.

Bu uğurda toprağa düşen her bir kınalı kuzu yüreğimizi dağlıyor yıllardır.

Bu bela bitti, bitecek derken iki yıl önce de FETÖ kalkışmasıyla sarsıldık.

Bütün bunlar olurken, iki yılda bir yaptığımız seçimler sırasında siyasetçilerin atışmaları da gerdi bizi.

Davul gibi olduk resmen.

Dün sosyal medyada dolaşan bir video klipte CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, ‘’çılgın projem huzur’’ diyordu.

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı seçilir mi, seçilirse ülkeme vaat ettiği o huzur ortamını getirir mi bilmem.

Ama huzura çok ihtiyacımız var onu biliyorum.

 

*  *  *


İbrahim Özyer

Karım, önceki akşam Atakum’a gitmek istediğinde, TV’de Dünya Kupası maçı izlemek istediğim için gönülsüz olsam da ‘’atla arabaya’’ dedim.

Çobanlı sapağına geldiğimde CHP standında insanların müzik eşliğindeki coşkulu tavırlarını görünce, bir süre izlemek için aracımdan inerken bir anda müziğin kesildiğini ve İlçe Başkanı Cemil Deveci’nin,  ‘’İYİ Parti Adayı İbrahim Özyer’in hayatını kaybettiğini öğrendik, bu nedenle eğlenceye son veriyoruz’’ şeklindeki anonsunu işittim.

Acı haberi de o sırada öğrendim.

Aday toplantısı için Ankara’ya giderken Kırıkkale yakınlarında geçirdikleri trafik kazasından ağır yaralı olarak kurtulmuştu İbrahim Özyer.

30 Mayıs’tan bu yana sürdürdüğü yaşam savaşını kaybeden İbrahim Özyer, ülkücü camianın yakından tanıdığı bir siyasetçiydi.

Ülkü Ocaklarında başlayan siyasi yaşamını, MHP’de il Başkanlığına ve Milletvekili adaylığına kadar sürdürmüş ama Akşener Vakası’yla birlikte o da yetiştiği partiden kopmak zorunda kalmıştı.

İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında Meral Hanım’la yurdu köşe bucak gezmiş, önce kurucular kurulu üyeliğine seçilmiş, son olarak Samsun’dan 2. sıradan milletvekili adayı olmuştu.

En son üç ay kadar önce Araştırma Hastanesinin kapısında karşılaşmış, bir birimize hal hatır sormuştuk.

O elim kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu bilsek de, hayata tutunacağını ve millete hizmet etmek için çok istediği milletvekili mazbatasını alacağına inanıyorduk.

Olmadı.

Alın yazısına yenildi bu defa.

Allah rahmet eylesin.