bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bir Zamanlar AK Parti
Yazarlar // 18 Nisan 2022 Pazartesi 10:46

İsmail BAŞARAN

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), belediye başkanlarının çalışma prensiplerini belirlemişti bir zamanlar. O dönemlerde Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başbakandı. 28 Mart yerel seçimleriyle birlikte işbaşına gelen belediye başkanlarına yönelik bir eğitim paketi hazırlayan parti, kırmız çizgilerini başkanlara anlatmıştı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlarına, görevleri boyunca neler yapmaları gerektiğini anlatan bir rapor da sunulmuştu. Parti yönetimi tarafından hazırlanan raporda, belediye başkanlarının 5 yıllık görev süreleri boyunca uymaları gereken çalışma prensipleri ayrıntılı bir şekilde anlatılıyordu.

Raporda, belediye başkanlarının halkla iyi ilişkiler kurarak işe başlaması gerektiği vurgulanıyor. Belediye başkanlarından cenaze, düğün, nişan, doğum ve hac gibi olaylar karşısında duyarlı olmaları istenerek, vatandaşla her zeminde selamlaşmaları gerektiği belirtiliyordu. Parti, belediye başkanlarını teşkilatlarla diyaloğu koparmamaları konusunda da uyardı. Atılacak adımlarda teşkilat başkanından da mutlaka görüş alınmasının talimatını veren parti, "Teşkilat başkanının görüşü alınacak, toplantılara katılacak, icraat ve yapılacaklarla ilgili olarak teşkilat mensupları bilgilendirilerek, tenkit ve tavsiyeler alınacak" uyarısında bulunulmuştu.

Belediye başkanları adayları 'rüşvet' konusunda da uyarılmıştı. İhalelerde titiz ve şeffaf davranmaları istenen belediye başkanlarının, özellikle onay aşamasında hukukçulardan görüş almaları gerektiği vurgulanmıştı.  Koruma ve makam aracı konusunda 'tantana ve gösterişten uzak durun' mesajının verildiği raporda, "Hiçbir belediye başkanı hesap vermekten kaçmamalıdır. Başkanlar görevleri süresince şaibelerden uzak kalmaya dikkat etmelidirler. Bunun için mümkünse hiçbir şirket ya da kooperatife ortak olmamalıdır. Bu tür ortaklıklar ister-istemez başkanı ve onun şahsında da temsil ettiği belediye yönetimini yıpratır. Bu ise her zaman için duyulan güvenin ve halk desteğinin giderek azalmasına yol açar. Böylece de yatırım heyecanı ve hızı düşer. Hiçbir başkan bu durumda olmayı arzu etmez" denilmişti.

Belediye başkanlarına zaman zaman tebdili kıyafetle halkın arasına karışması önerilen raporda, iş alımında partizanlık yapılmaması da istenilmişti. "Belediyeye yakınlarınızı, eşinizi, dostunuzu almayın" yolunu gösteren parti, yakınların başka alanlarda değerlendirilmesi teklif edilmişti.

Aradan yıllar geçti, o günkü AK Parti’den bu günkü AK Parti’ye gelindi. Bugünkü AK Parti’de yandaşlar aile fertleri ve akrabalar işe konulmuyor mu? Bir zamanlar AK Parti’yle bağı olan ve milletvekili seçilenlerin bazılarının hısım akrabaları işe yerleştirilmedi mi, eski milletvekillerinin bir bölümü hatta hısım akrabaları kurumlarda, görevlendirilmedi mi? Yirmi yıl sonra gelinen noktada artık AK Parti’ye bir türlü yolu düşenler ikişer üçer maaşlar alıyor ve Devletin çeşitli kurumlarında görevlendiriliyor. Bu durum da vatandaşı kara kara düşündürüyor.

Ve bugünkü AK Parti. Dün neler söylemişti Sayın Erdoğan, o söyledikleri yapılıyor mu, bugün aynı zamanda Cumhurbaşkanı da olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, partisinin eksi milletvekillerinin ve eski belediye başkanlarının, eski bakanların kendilerinin ve yakınlarının kaçar maaşla devlet kurumlarında görev yaptığını araştırıyor mu, haberi var mı bunlardan? Durum çok ters durumda, kısacası ya o zaman söylenenler yanlıştı, yada bugün yapılanlar yanlış.

 

SAMSUN VE ORMANLAR

Yaz ayları geliyor, çeşitli bölgelerde orman yangınları yeniden başladı. Samsun orman bölgelerinden birisi, çeşitli ilçelerinde ormanlar var.  Samsun’da bir de Orman Müdürlüğü bulunuyor. Havaalanına gittiğimde orada bir tane bile yangın uçağı göremiyorum.

Var mı Samsun’da orman yangınlarında kullanılabilecek uçak? Orman müdürlüğü bu konuda vatandaşı aydınlatabilir mi? Eğer yoksa uçak, en yakın nerede var ve o yakın yerden Samsun’a gelene kadar ormanda çıkabilecek bir yangın ne kadar yayılabilir? Sadece uçak veya helikopter değil yeteri kadar personel var mı ve Merkez’den yangın bölgesine kaç dakikada ulaşılabilir? Bu konular konusunda vatandaşlar aydınlatılmalıdır. Samsun bölgesinde kuru yapraklar yoktur, yağış alan bölgeyiz demeye yeltenmesin kimse ve “Allah bizi korur” mantığıyla da hareket etmesin.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Haksızca edinilmiş servet, üzerine sıcak su dökülmüş kara benzer. (Çin Atasözü)