bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bir Yumruk Gerekiyor
Yazarlar // 9 Mart 2020 Pazartesi 00:03

İsmail BAŞARAN

Rahmetli Turgut Özal ile rahmetli Necdet Calp, o dönemde tek olan TRT televizyonunda 1983 seçimleri öncesi tartışıyorlardı. Tartışmanın konusu Boğaz Köprüsü’ydü. Turgut Özal iktidara geldiği takdirde Boğaz Köprüsünü satacağını, Necdet Calp ise köprüyü sattırmayacağını anlatıyordu. Tartışma, hatta inatlaşma bir ara öyle büyük boyuna ulaştı ki, Necdet Calp sağ eliyle masaya yumruk atarken “sattırmam efendi” diye de bağırdı.

O yumruk geliverdi aklıma. Şimdilerde siyaset o hale geldi ki, masaya yumruk atacak kimse kalmadı. Ne iktidarda ne de muhalefette. Çünkü vekillerin hepsi haklarında soruşturma açılmasından korkar oldular galiba.

Milletin yarını için kararlar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde değil de Saray’da alınıyor ve uygulanmaya konuluyor. O zaman da milletvekilleri TBMM’de ne iş yapıyor ve neden maaş alıyorlar diye sormak geliyor.

Ancak soruyu ben sormuyorum, belki bir gün masaya yumruk vurarak bu soruyu soracak bir yiğit çıkar herhalde. Tabi büyün riskleri göze alarak bu işi yapabilecek birisi… O yumruk gerekiyor, belki demokrasi yolundan çıkanlar böylece tekrar yola gelirler.

(Not: Kaba kuvvet ülke kalkınması ve yönetiminde kullanılmamalıdır, o zaman adı demokrasi değil de faşizm olur ki Türkiye Demokrasi le yönetilen bir ülkedir.)

KAPILARI AÇTIK NE OLDU?

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bir karar aldı ve uyguladı diyecektim de kararın Saraydan alındığı aklıma geliverdi. Her neyse alınan karar sınırların açılması ve sığınmacıların Avrupa’ya geçişlerine izin verilmişti.

Sınır kapısında ve Meriç Nehri kenarlarında yığılmalar olmuş çeşitli yollarla sınırdan geçmek isteyenler olmuştu. Olmuştu da geçenlerin olup olmadığı tartışılırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada,  Türkiye topraklarından ayrılıp Edirne Meriç’ten Yunanistan’a geçen göçmen sayısının 142.175 olduğunu açıklamıştı.

Haliyle de kaçak geçenlerin nasıl sayılabildiği konusunda da kafalar karışmıştı. Rakamlar gerçek mi değil mi bilemem beni ilgilendiren tarafı ise madem bu kadar geçiş var, şimdi bu sığınmacılara yapılan yargımlar için vatandaştan kesilen paralar ne olacak? Hazineye kalacak şekilde kesintiler devam edecek mi yoksa emeklinin maaşına dokunulmayacak mı?

GÜNÜN SÖZÜ
Kızgınlık geçici bir deliliktir. Bu yüzden duygularınıza sahip olun, yoksa onlar size sahip olurlar. (Horace Mann)