bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bir Yanımız Siyah Bizim
Yazarlar // 20 Ocak 2017 Cuma 06:24

Ragıp GÖKER

Lapa - lapa olmasa da dışarıda kar yağıyordu.
O tarihlerde çalıştığım Güneş Gazetesindeki büromuzda gazetelerin sayfalarına bakıp, Yurt Haberleri Müdürü Rahmetli Suavi Kaptan’dan, atladığımız haberler için önce fırça, atlattıklarımız için de övgü dinledikten sonra bizim için sıradan bir iş günü başlamıştı.
Ne zaman ki, UKV ve FM bandı bizim radyo sistemlerinin frekanslarından çok daha uzun olan, Bulgaristan’dan getirilmiş radyolardan polis anonslarını dinlerken,  Malatya deplasmanına giden Samsunspor otobüsünün Havza çıkışında kaza yaptığını duyduğumuzda, 20 Ocak1989’un sıradan bir gün olmadığını anlamıştık.
Dün İsmail Başaran’ın yazısında da okuduğumuz üzere ömrünü Samsunspor’a adamış Nuri Asan, kaza anında hayatını kaybetmişti.
Tıpkı Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Şoför Asım Özkan gibi.
Tomiç, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Samsun Devlet Hastanesindeki yaşam mücadelesini kaybedince de şehit sayımız 5’e yükselmişti.
Türkiye’nin en hızlı açıklarından biriydi Yüksel Öğüten 2’si büyük ameliyat olmak üzere 10 operasyon geçirdikten sonra futbola döndü ama bir daha o eski hızına kavuşamadı.
Kaza da dalağını bırakan Kasım da, bir süre daha Samsunspor formasını terletti.
Sağ kurtulanlar arasındaki malzemeci Halil, aksayarak yürüyor olsa da o takımın kaptanı Emin Kar, asla sağlığına kavuşamayacak, yaşamının geri kalanını tekerlekli sandalyeye mahkum olarak yaşamak zorunda kalacaktı.
Ağır yaralı olarak kurtulanlardan Burhanettin de yeniden futbola dönenler arasındaydı ama 20 Ocak’taki o elim kazayı hafif yararlarla atlatan kardeşi Nasır’ın yaşamı, yıllar sonra geçirdiği bir kazada son bulacaktı.
Genel Kaptan Mustafa Mutlu da, kazanın izini ömür boyu yüzünde taşımak gibi bir gerçekle yaşamak zorunda kalanlardandı.
O kara günü unutmayacağız.
Unutmamak için de formamızın kırmızı-beyaz renklerinin yanına siyah rengini de eklemiştik.
Artık ‘Bir yanımız siyah bizim’
Bu gerçekle yaşayacağız biliyorum.
Samsunspor’a ‘Başkan’ olmak gibi bir onuru yaşayan Emin Kar’a ve o kazadan yaralı kurtulan bütün dostlara uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim.
Başta Nuri Asan olmak üzere tüm futbol şehitlerini de rahmet ve minnetle anıyorum.