bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bir kapı hikayesi
Yazarlar // 17 Nisan 2019 Çarşamba 12:39

İsmail BAŞARAN

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Atakum ve civar ilçelerden gelen sevenlerinin tebriklerini kabul etmeye devam ediyor, bu nedenle de makamın kapısı her zaman açık tutuluyor. Deveci gelen herkesin dertleriyle de yakından ilgileniyor.

Gelenlere “Atakum bizim sevdamız” diye söz de veriyor Deveci. Sonra da ilave ediyor: “Ben belediye başkanı olduğum sürece Atakum Belediyesi'nin kapıları herkese sonuna kadar açık olacak.”

Cemil Deveci’nin bu söylemi hatırlattı bana Osman Genç’in eylemini.

Canik İlçesi Belediye başkanlarından Osman Genç koltuğa oturduğu ilk gün ilk iş olarak makamının kapısını söktürmüştü. O kapı Osman Genç görevde kaldığı süre içinde hep açık durmuştu. Kapı ne mi olmuştu?

Yerinden sökülmüş ve makamın girişinde sergilenmeye başlanmıştı.

Tebrikleri kabul eden Cemil Deveci de söylemini eyleme dönüştürüp makam odasının kapısını söktürüp duvarda sergiletir mi acaba?

Türkiye’nin bazı il ve ilçelerinde AK Parti’den alınan Belediyelerde yeni başkanlar, astırdıkları bez afişlerle kendilerinden önceki belediye başkanlarının Belediye Bütçelerini nasıl ve kimlere harcadıklarını sergiliyor.

Bu çok doğru bir tavırdır. Vatandaşın verdiği vergilerin nerelere harcandığını bilme hakkı vardır. Bunu duyurmanın da en kolay yolu sanırım vatandaşla paylaşmaktır.

Konuyu ilçe sınırları içindeki bazı arkadaşlarla da görüştüğümde böyle bir uygulamanın CHP döneminde Atakum Belediyesi’nin şeffaflığa önem verdiğinin bir nişanesi olacağı şeklinde de yorumlanabileceğini öğrendim. Umarım İlçe Belediyesi’nin yeni yöneticileri de Vatandaşın bu isteğini kabul ederler.

Yanlış anlaşılmasın sakın, bu tutum daha önceki belediye başkan ve yöneticilerini aşağılamak için değil, belediye kazanımlarının nerelere harcandığının görülmesi için yapılabilir sadece.

 

SORUMLU KİMDİR?

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, sosyal medya aracılığıyla, bir açıklama yaptı ve “Türkiye’nin ekonomik depresyonda olduğunu” belirtti.

Usta konuyu dile getirirken TÜİK verdilerine de dayandırdı.

Verilere göre Türkiye’de Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre istihdam 872 bin kişi azalmış, işsizlik ise 1,3 milyon artmış. İşsizlik oranı 3,9 puan artarak yüzde 14,7 olmuş. Bu depresyon denilen ne ola ki diye soranları aydınlatalım:

“Uyaranlara karşı duyarlığın azalması, girişim gücünün ve kendine güvenin yiterek umutsuzluğun, karamsarlığın güçlenmesi biçiminde beliren ruhsal bozukluktur ve eş anlamlısı da kısaca çöküntü demektir.”

Erhan Usta kısaca Türkiye bir çöküntü içindedir, insanlar ruhsal bozukluk içindedir diyor.

Erhan Usta, Samsun’dan MHP milletvekili seçilerek Ankara’ya gitmiştir. MHP de Türkiye’yi bu ruhsal bozukluk içine düşüren iktidarın bir kanadıdır. Yani bir suç varsa Usta’nın da işlenen bu suça dahli vardır.

Şimdi “Usta istifa etti ve ayrıldı” diyenleriniz olabilir.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine bağımsız olarak katılmış ve aldığı oylarla büyük ölçüde MİLLET ittifakını bölmüş ve seçimi CUMHUR ittifakına eliyle teslim etmiştir.

Oysa kendisine İYİ Parti’den teklifler gittiği söyleniyordu. Samsun’da Usta’nın altığı oylarla MİLLET ittifakının aldığı oylar toplanırca belki de Samsun Büyükşehir Belediyesi MİLLET ittifakına geçecekti.

Sorarım şimdi Samsun’da seçimlerin değişmesinin sorumlusu kimdir?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma. Konfüçyüs