bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bir Güzel İnsana Veda
Yazarlar // 19 Ocak 2018 Cuma 21:48

Ragıp GÖKER

Yücel Türe’nin, Samsun gündemini takip ettiğini bilirdim de, yazılarımın bir takipçisi olduğunu bilmiyordum.
Yaklaşık bir ay önceydi, Saathane Meydanı ile ilgili bilgi vermek için aradığında ‘’O konudaki bilgiyi en doğru biçimde Ümit Ayla’dan alabilirsin’’ derken uzun aradan sonra ilk defa sesini duymuştum.
Kendisini ihmal ettiğimi de hatırlayarak, utana sıkıla ‘’sesin iyi gelmiyor Abi’’ dediğim de, o amansız hastalığa yakalandığını kendisinden öğrenmiştim.
Önceki gün, sosyal medyadan yapılan paylaşımlarda 40 yıla yakın dostluk ettiğim bir değerli Abi’yi yitirmenin derin acısıyla sarsıldım.
Kibar adamdı Yücel Abi.
Bir konuda, birilerine öfkelense bile kelimeleri seçerek konuşurdu.
Kimseyi kırmak istemezdi.
Bir süre önce İstanbul’a yaşayan oğlunun yanına gittiği için Samsun’dan uzak olması nedeniyle HALK’ta ziyaretime gelememişti ama çalıştığım gazetelerde her ay muntazam olarak ziyaretime gelirdi.
Her seferinde mutlaka memlekete ve millete dair konuşurduk.
Çünkü memleketin ve milletin meselesini, kendi meselesi gibi gören ender insanlardan biriydi.
Metninin Yener Cabbar tarafından hazırlandığını düşündüğüm H.HALK’taki ölüm ilanında da tarif edildiği gibi sahiden de Güzel İnsan’dı Yücel Türe.
Bugün O’nu ebedi yolculuğuna uğurlayacağız.
Allah rahmet eylesin.
Başın sağolsun Samsun..


ÇYD: Güzel bir hareket

Atatürk’ün hedef gösterdiği o muasır medeniyet seviyesine, ülkemizin geleceğini teslim edeceğimiz gençlerin iyi yetişmesiyle ulaşabiliriz ancak.
Gençlerin geleceğine dair kaygı duyanlar var biliyorum ama bu amaçla kurulmuş dernek ve vakıfların çoğu, gençleri geleceğe hazırlarken, kurucularının dünya görüşüne göre vaziyet alıyorlar maalesef.
Bunu gençleri geleceğe hazırlamak adına yapıyorlar ama aslında kendi inanç biçimlerini gençlere empoze etmeye çalışıyorlar.
ÇYD adıyla bilinen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, derneğin adı nedeniyle mi bilmem ama bana biraz farklı geliyor.
Türkan Saylan’ın, Kardelenlerini bilmeyen yoktur.
Anadolu kırsalındaki yoksul ailelerin kız çocukları, çağdaş eğitim verilerek bu ülkenin gülen yüzleri olarak hayata hazırlanmıştı.
Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ÇYD’nin ulaşamadığı kız çocuklarına dair haberleri duymayan yoktur.
Çoğu ‘Töre’ denen belanın kurbanı olarak yitip gidiyor.
Bağışlara yaşıyor ÇYD.
Asker arkadaşım da olan Yaşar Sezen’in başkanlığındaki ÇYD Samsun Şubesinin yeni binasına taşındığını işittiğimde ziyarete gittim.
İki katlı bir binaya kavuşmuş dernek.
Kütüphanesi de bulunan ÇYD’nin yeni binasında ayrıca, dershane de var, konferans salonu da.
Bağışlara ayakta durdukları halde, hayata atıldıklarında ülkemizin aydınlık yüzleri olması amacıyla 111’i lise, 170 üniversiteli olmak üzere toplam 281 öğrenciye burs da veriyorlarmış.
Çok güzel hareket sahiden.