bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bir Garip Yasak
Yazarlar // 13 Temmuz 2020 Pazartesi 18:11

İsmail BAŞARAN

Samsun'un bazı ilçelerinde berberler ne yapacaklarını şaşırdı. Samsun merkezde berberler sakal traşı yaparken Yakakent ilçesinde berberlerin jiletle sakal traşı yapmaları yasaklandı.

Saç traşının serbest olduğu ilçede sakal traşının yapılamaması komedi olarak nitelendirildi. Eğer salgın varsa ve de traş yasaklanacaksa saç traşından başlanmalıdır, sakal traşında ise usturada jilet kullanılmaya başladığı günden beri bir jiletle ikinci kişi zaten traş edilmiyor ancak makineyle saç traşı yapılabiliyor.

Abuk subuk yasaklarla ilçeyi yönetmeye kalkanlar önce sağlıkçılara danışsınlar, karar verirken zanaatkârların ekmeğiyle oynamasınlar.

Samsun'un merkezinde sakal traşı serbest iken Yakakent ilçesinde neden yasak olur, İlçe yöneticileri böyle bir kararı hangi düşünceyle almış olabilirler acaba?

Küçük ilçelere yeni kaymakamlığa başlayanların atanması yerine daha tecrübeli olanların gönderilmesi gerekir. Göreve yeni başlayanlar için eğitim basamağı olmamalıdır yeni ilçeler. Çünkü burada yaptıklarını gittikleri büyük ilçelerde yapmaya kalktıklarında sözü ve kararları dinlenmeyen kaymakamlar haline düşüverirler, hem kendileri küçük düşer hem de devleti küçük düşürürler vatandaşın gözünde. Çünkü o küçük denilen ilçelerde yaşayanlar çok kaymakamlar görmüşler kaymakamın nasıl olması gerektiğini deneyerek öğrenmişlerdir.

 

HESABI KİM VERECEK?

Samsun’un Çarşamba ilçesine bağlı Eğercili Mahallesinde Oltan ve Köleoğlu Elektrik ve Enerji Üretim Ticaret A.Ş (OKE) tarafından inşa edilmekte olan Biokütle Enerji Santrali (BES) için Samsun 3. İdare Mahkemesi’nin ÇED raporunun gerekliliği ile ilgili verdiği karar Danıştay Altıncı Dairesi tarafından bozuldu.  Böylelikle söz konusu santral ile ilgili tartışmalara nokta konularak, ÇED’in gerekli olmadığına karar verilirken santralin yeri de projeye uygun bulundu.

Şimdi ne olacak, halile karar uygulanacak, bu kadar tartışma da boşa gitmiş olacak. Boşa giden de sadece zaman değil ülke enerjisinin kullanılmasının gecikmesine de yol açılmış olacak. Kararın verilmesi sonrasında santralin geciktirilmesinden kaynaklanan enerji kaybının hesabı kimden sorulacak?

 

GÜNÜNSÖZÜ

Sırtı yere geldikten sonra kazanmış olmak yalnız siyaset alanında görülür.

Edgar FAUSE