bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bilmeden Konuşmak Aptallıktır
Yazarlar // 29 Nisan 2021 Perşembe 10:42

İsmail BAŞARAN

Türk Dil Kurumuna göre aptal kelimesi ne demek ve ne anlama geliyor sorusuyla başlayalım. Aptal kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır, Arapça kökenlidir. Dilimizde ise zekâsı pek gelişmemiş, zekâ yoksunu, alık, ahmak, alık salık anlamına gelmektedir. Amerika Birleşik Devletleri Başkan Joe Biden’ın Osmanlı ile Ermenistan arasındaki savaşlar nedeniye Türkiye’ye yüklenmesi üzerine biraz araştırma yaptım. Çok eski günlerde okuduğum bir kitap geldi aklıma ve Ermenistan’ın ilk Cumhurbaşkanı Ovanes Kaçaznuni’nin yazdığı bir rapora ulaştım.

Kaçaznuni’nin 1923 yılındaki parti konferansındaki konuşmadan aldığım ifadeler tarihin gerçeklerini anlatıyor. Beiki bu yazı Biden efendinin eline geçer de tarihi öğrenir kendisi de sonra abuk subuk konuşmaz. Kaçaznuni, raporuna başlarken özellikle belirtiyor. Taşnaksutyun konferansına katılan delegelerden önyardılardan sıyrılarak kendisini sabırla dinlemelerini rica eder ve der ki: Konuşan Taşnak Hükümeti’nin ilk Başbakanıdır. Saptamaları da aynen şöyledir:

“Gönüllü silahlı birliklerin oluşturulması hataydı. Kayıtsız şartsız Ruslara bağlanmışlardır. Türklerden yana olan güç dengesibi hesaba katmamışlardı. Tehcir kararı amacına uygundu. Türkiye savunma içgüdüsüyle hareket etmişti. İngiliz işgali, Taşnakların umutlarını yeniden kabartmıştı.

Ermenistan’da Taşnak diktatörlüğü kurmuşlardı. Denizden denize Ermenistan projesi gibi emperyalist bir talebe kapılmışlar, bu yönde kışkırtılmışlardı. Müslüman nüfusu katletmişlerdi. Ermeni terör eylemleri Batı kaamuoyunu kazanmaya yönelikti. Taşnak yönetimi dışında suçlu aranmamalıydı. Taşnak partisinin yapacağı bir şey kalmamıştı ve intihar etmeliydi.”
Bütün bu saptamalar Ermenistan’ın ilk Başbkanı’na aittir. Yani, o dönemdeki olayarın asıl sahibi Taşnak yönetimiydi.
ABD Başkanı Joe Biden bu konuları okumadığı gibi öğrenmeden fikir sahini olunamayacağı öngörüsünden uzak olduğu için  birilerinin oyununa gelmiş herhalde. Belge aranıyor ya işte size belge. Ermenistan’ın ilk Cumhurbaşkanı ve Taşnak Partisinin Genel Başkanı’nın söyledikleri ve ifşaatları.

NOT: Ermenistan’ın İlk Başbakanı Ovanes Kaçaznıni’nin 1923 Paarti Konferansı’nda yaptığı rapor konuşmasıdır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Gençliğin ruhunu, işlenmeyen bir tarla gibi kendi haline bırakırsanız, orada ısırganlar, dikenler yetişir. Snellman