bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
BİAT KÜLTÜRÜ MÜ?
Yazarlar // 2 Şubat 2019 Cumartesi 23:15

İsmail BAŞARAN

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan neredeyse her konuşmasında “Benim Milletim” ifadelerini kullanıyor. Bunu hangi amaçla yapıyor bilemem de bir Cumhurbaşkanı vatandaşına karşı konuşurken “Türk Milleti” ifadesini kullanması gerektiğine inananlardanım.

“Benim milletim” ifadesinin altında acaba tebaa kültür mü yatıyor?

Dünya’da geçmiş zamanlarda tebaa kültürünün işletildiği krallıkları da yazıyor.

O dönemlerde yönetimler insanları önce sistemli bir şekilde fakirleştiriyorlarmış. Fakirleştirilen bu insanlara sonra devlet kesesinden ulufe dağıtıyorlarmış. Dağıtılan ulufeyi alanlar da krala biat ediyorlarmış. Biat edenler de mutlu krallar da mutlu oluyorlarmış…

Bugünkü sistem de galiba böyle işletiliyor.

Önce halk fakirleştiriliyor fabrikaların çalışamaz duruma gelmesi, işsizliğin artması, alım gücünün azalması sonucu halk aşa ve işe muhtaç hale getiriliyor. Ardından sadaka kültürü devreye giriyor ve fakirleşen bu halka yakacak, yiyecek ve giyecek dağıtılıyor.

Çalışmadan aldıklarıyla kendilerini mutlu hissedenler, “şakşakçılığa başlıyor” yani biat ediyor.

Daha da ardından vatandaşın vergilerinden sağlanan gelirleri ulufe gibi dağıtan siyasiler yaptıkları bu iyiliği (!) ballandırarak anlatıyor.

Oy istiyor…

Önce fakirleştiriyor, sonra yardım ediyor, sonra da yapılan bu yardımların oy olarak geri dönmesini bekliyor.

Peki, dönüyor mu?

31 Mart günü akşamı yine bu tiyatro izlenecek mi, vatandaş ibret alacak mı acaba? Yoksa Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi mi olacak?

Akif’in dediklerini hatırlayalım hep birlikte:

“Tarih tekerrürden ibaret derler,

Hiç ibret alınsa tekerrür mü ederdi?”

Ben kendi adıma söyleyeyim ki biat kültürüne karşıyım ve Türkiye’nin son 16 yılının yönetim şeklinden ibret aldım.

 

KUMPAS MI VAR?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde bir kumpas mı var?

Özellikle MHP’den ihraç edilerek bağımsız olarak Samsun’dan Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını koyan Erhan Usta’nın amacı ne?

Gerçekten kazanacağına inandığı için mi yoksa Millet İttifakı’nın oylarını bölüp Cumhur İttifakının önünü açmak için mi adaylığını koydu.

MHP’nin tabanının bazı kesimlerinin Usta’ya oy verebileceği de düşünülebilir. Alınan oylar Cumhur ittifakını zayıflatır mı, bu adaylık bir kumpas mı acaba?

Eğer bir kumpas ise Usta siyasi hayatını bitirmez umarım.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Herkesin üç kimliği var: Gösterdiği kimliği, gerçek kimliği ve sahip olduğunu sandığı kimliği. Alphonse Karr