bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
  BENZİNE BİR LİRA YEDİ KURUŞ ZAM
Yazarlar // 16 Aralık 2022 Cuma 14:45

İsmail BAŞARAN

Halk yargı tarafından alınan İmamoğlu davasıyla ilgili kararı tartışırken olan oldu vatandaşa yine. İktidar benzine bir lira yedi kuruş zam yapıverdi. Gözünüz aydın sürücüler ve nakliyeciler eliniz cebinizden çıkmayacak. Bir de işin öteki tarafı var. Bu zamlar üretime de nakliyeye de yansıyacak.

Benim bir vatandaş olarak aldığım ekmeğin fiyatı artacak veya gramı düşecek. Bakalım hayat vatandaşa neler getirecek?

Bu zamlar, Türkiye’nin seçimlere girdiği içinde bulunduğumuz günlerde iktidarın işini zorlaştıracaktır. Bu günlerde çalışanlara zam yapılacak olsa da iktidar vermeden almış duruma düşecektir.

Benzine ve nakliyeye gelecek olan zamlar hayatımızı zorlaştıracaktır. Vatandaşın hayatını zorlaştıran iktidarın da seçimlerde işi çok zor olacaktır. Seçimler yaklaştı ya merak edilen vatandaşlık verilen yabancıların oy kullanıp kullanamayacağıdır? Mahallelerde yaşayan yabancılar oy kullanırsa sandığa gidip o seçtirenlere hadlerini bildireceğim atacağım oyla.

 

SIRA NEREDE?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e bir soru: Samsun’un her yerini yıkmak ve yasalara aykırı hareket etmenin nedenleri ne? Birileri böyle yapmanı mı istiyor yoksa Samsun’u küçültme gibi bir niyetin mi var?

Neden bu soruyu sordum: Samsun Büyükşehir Belediyesi, kendi meclisinde aldığı kararla Atakum İlçesi Kurupelit Yat Limanı içerisinde yer alan İtfaiye alanını turizm alanına çevirmişti.  Bölgeye otel yapılacağı öne sürülürken, turizm alanı ile ilgili açılan davada yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Burası Türkiye, Mahkeme karar alabilir ancak kararı uygulamak mümkün mü? Karara uymamak mümkün mü? Kararı almak tamam da uygulanmayan kararlar var Türkiye’de. Bir Belediye Başkanı düşünün işi gücü yıkmak olsun. Allah rızası için bir de yıkmadan yap arkadaş. Samsun’da AK Partiye bu kadar kötülük yapma. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Hesap dönünce Samsun’da halkın içine çıkabilecek misin acaba? Mustafa Demir, Samsun’da yıkmadan bir hizmet yapacakmısın?

 

HIZLI TREN NE OLDU?

Türkiye garip bir ülke oldu. AKP ve MHP döneminde gözler işini yapan muhalefetteki belediye başkanlarına döndü ve iş yapmalarının önüne geçebilmek için uğraşlar veriliyor. Oysa yapılan işlerin engellenmesi ve çalışan belediye başkanlarının yargılanmaları yapılana kadar iş yapmayanlara gözler çevrilmeli. Örnek mi, Samsun’a hızlı tren gelecekti. Hatta önümüzdeki yıl tamamlanacak ve hizmete girecek deniliyordu.

Ne oldu hızlı tren? Binip de inen var mı bu trene? Yok, çünkü İktidar sadece söz veriyor ve Samsun’a hizmet yapmıyor. Düşünüyorum neden bu Samsun düşmanlığı? Sahi hızlı tren 2017 yılının sonunda hizmete girecekti? Neden girmedi bunun hesabını muhalefet bile sormadı. Çünkü muhalefet ve verilen sözlerin neden tutulmadığını takip bile etmiyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Herkes bir şeyden hoşlanmaz ki... Kimi gider dikeni koparır, kimi gülü. (Seneca)