bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
'Ben Çevreciyim'
Yazarlar // 10 Ağustos 2020 Pazartesi 09:50

İsmail BAŞARAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çayeli’nde konuşurken “Ben çevreciyim, benim hükümetimde çevreci, bu milleti seviyorsak kimse bu milletin önüne takoz olmasın” demişti.

Ardan yıllar geçti ancak sanırım dünün Başbakanı bugünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çevreciliği gerilemeye başladı.

Bu kanıya nereden vardığıma gelince anlatayım. Erdoğan’ın partisinden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Mustafa Demir çevreciliği bir kenara koymuş durumda. Kendisinden önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz da AK Parti’den seçilmişti.
Ey Samsun’un yetkilileri duymadıysanız okuyun da öğrenin. Samsun’un duvarla arasına beton blokları koyup da sonra “Kıyı kenar çizgisine” sığınanlar; size söylüyorum.

Samsun’un sahilini halkla bütünleştirme bahanesiyle garip binalarla halka kapatanlar; siz de bu şehrin önüne takoz olmayın.

Samsun’daki bu aymazlık yine sürüyor.

Şimdi de sırada Bafra’daki su basmaz ormanları var. Ormanlar aynı zamanda Türkiye’nin doğal tabiat parklarından birisi. Daha önceleri yıllarca boş bulduğun zamanlarda gittiğim ve oradaki balıkçılar tarafından tutulan balıkları bir güzel mideye indirenlerden birisiyim. Oradaki balıklar bölge için gelir kaynağıydı, ormanlardaki sular mandaların dolaştığı ve banyo yaptığı yerlerdi. Bölge kuşların ise tabiatta barındıkları doğal evleriydi.

Şimdi ortaya atılan haberler vallahi de billahi de içimi sızlatıyor. Otel yapılacakmış bölgede, kocaman bir otel, tabiat varlıklarının yok olması anlamı taşıyacaktır. Kimse otel oradaki tabiat varlıklarına zarar vermez demesin. Yıllar önce oraca balıkçılar tarafından yapılan barakalar tabiat varlıklarına zarar veriyor denilerek yıkılmadı mı? Demek ki o yıkımlar bugünkü projenin ön hazırlıklarıydı.

Şimdi söz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da… Yıllar önce çevreci olduğunu söyleyen o günün Başbakanı, şimdi de 19 Mayıs ilçesindeki bu dünya harikası doğal parkı betona mahkûm edecek olanlara dur desin de güzelim bölgenin mahvolmasının önüne geçsin. Bölge halkı doğanın getirime mahkûm edilmesini istemiyor. Haydi, “Çevreci” Cumhurbaşkanı karar sizde, karar sözünüzün arkasında durduğunuzu vatandaşa göstermenizde.

Otel yapacak yer mi kalmadı başka?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yıldızlara bakan adam, yoldaki çamur birikintilerinin içine girmeye mahkûmdur. Alexander Smith