bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Belediyelerin Bazıları Duyarsız
Yazarlar // 7 Temmuz 2021 Çarşamba 08:57

İsmail BAŞARAN

Samsun’da bazı belediyeler neyi ne zaman yapacaklarını herhalde bilmiyor, veya biliyor da “kör gözüne parmağım” mantığı içinde halkı bezdirmek ve bıktırmak için etmediğini bırakmıyor.

Bu belediyelerden birisi de Yakakent Belediyesi. Belediye ne mi yapıyor, gelin hep birlikte irdeleyelim.

Yakakent Samsun’un sahil ilçelerinden birisi. Bu ilçede özellikle de esnafın küçüğü de büyüğü de yaz aylarının gelmesini sabırsızlıkla bekledi. Pandemi nedeniyle yasakların kalkması ve ilçenin tatilciler tarafından klabalıklaşması beklendiği gibi olmaya başladı, yüzler biraz da olsun güldü.

Türkiye'nin tatil yörelerinin büyük bölümünde esnafın rahat nefes alabilmesi  için hem belediyenin altapı çalışmaları hem de inşaat çalışmaları öteleniyor. Ancak bu konu sanırım Yakakent’te es geçiliyor. Şunun şurasında yaz göneminde iki bilemediniz üç ayda inşaat makineleri çalışmasa olmaz mı, belediye bu konuda gerekli uygulamayı başlatamaz mı, başlatır. Ancak Yakakent’te böyle bir uygulama başlatılmadı ve iğnşaatlar sürüyor. İnşaatlarda küçük işler değil, kazma delme yıkma gibi işler makinelerle vinçlerle gürültüyle yağılıyor. Bu da tatilcilerin ilçeyi terketemesine yol açıyor. Oysa Yakakent’in dışarıdan gelen paraya büyük ihtiyacı var.

Yakakent’ye yapılması gerekenlerin başında yaz döneminde özellikle üç ay inşaatlara ara verilmesi bir. Bunun için Belediye Meclisi karar alıp uygulayabilir. Ancak bunun Meclis’te gündeme getirilmesi ve kararın alınması şarttır. Böyle bir karar inşaat sahiplerini üzebilir de işletmecileri sevindirir.

Ege ve Akdeniz bölgelerindeki taatil yörelerini inceleyin bakalım yaz döneminde bir tek kazma sesi duyabilirmisiniz. Belediyelerin de acil olanların dışında bu tür çalışmaların durdurulduğunu görürsünüz.

Samsun’da ise hem Büyükşehir içinde hem de bazı ilçelerde bu çalışmalar hızla sürüyor. Küçük esnaf da yok sayılıyor.

Oysa belediye seçimlerinde ilk kapısı çalınanlar küçük esnaflar oluyor. Bugün küçük esnafın yanında olmayanlar yarınki seçimlerde küçük esnafın yanında olacakları sözünü verdiklerinde hangi esnaf inanacak merak ediyorum.

Siyasiler unutmasınlar ne verirlerse o gelecek karşılarına, artık iki kilo pirinç ve bir çuval kömür yardımı vatandaşa yetmiyor haberiniz ola. Kömür dedim de bazı belediyeler kendilerine oy olarak döneceklerini sandıkları kömürleri şimdiden yığmaya başlamışlar.

SORUYU SORABİLMEK

Soruyu sorabilmek kadar doğru soruyu da sorabilmek önemlidir. Eğer bir konuda karşınızdakine doğru soruyu soramıyorsanız cevabı da doğru alamazsınız. Bu nedenle önce doğru soruyu sormak gerekecek.

Önceki gün akşam saatlerinde Atakum yönünden Samsun’a gelirken oluşan trafik dikkatimi çekti. Hastane olacağı iddia edilen bir orel varya tam da oradan yani Liman yönüne dönüp araç trafiğinden çıkmak isterken tam da trafiğin içine düştüm. Benim gibi düşünenler araçlarıyla oradaydı ve trafik adeta metre metre ilerliyebiliyordu. Her iki yön tıkanmıştı. Gelen de çoktu giden de. Kalabalığı görünce önümüzdeki ayları düşünmek bile istemedim.

Önümüzdeki ayların ne olacağını Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de görebilmeliydi. Nedeni basit. Mustafa Demir oraları bozmayı kafaya koymuş ve ilçelere kalkacak minibüsleri bölgeye sokacak ya işte o zaman vatandaş sülalesinin de kendisinin de hatırını soracak. Doğru soruyu soralım: Samsun iyi yönetilmeyi hak etmiyor mu?

GÜNÜN SÖZÜ

Sizi başkalarının övmesini istiyorsanız, kendiniz hakkında iyi bir şey söylemeyin. Pascal