bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Belediyeler Görev Almalı
Yazarlar // 21 Şubat 2020 Cuma 07:44

İsmail BAŞARAN

Samsunspor şampiyonluk yarışında açık ara öne geçti. Yani kısaca tünelin ucundaki ışık göründü. Bu ışık, karşıdan gelen trenin ışığı değil, yolun açık olduğunun göstergesidir. Samsunspor buraya kadar geldi, bunda Samsunspor taraftarının da büyük desteği var.

Asıl destek bundan sonra gerekir. Deplasman karşılaşmalarına gidecek olan taraftarlara Hem Samsun Büyükşehir hem de alt belediyeler araç olarak destek olmalıdır. Taraftarlara dış saha karşılaşmalarına gidecek olanaklar sağlanmalıdır. Çünkü Samsunspor her ne kadar önünde bir firma adı olsa da Samsun’un markasıdır.

Samsun’daki karşılaşmada tribünlerin tamamının dolması için gerekli hazırlıklar yapılmalı ve gerekli destekler de verilmelidir. Büyükşehir Belediyesi’nin taşıma konusunda hafif raylı sistemi kullandırması yetmeyebilir. İlçe belediyeleri de gelecek taraftarları belediye olanaklarıyla taşımalıdır.

Çünkü lider olmak ne kadar zorsa lider kalabilmek daha da zordur bu unutulmamalıdır.

LALE DEVRİ Mİ?

Osmanlı’nın kurulma, yükselme ve gerileme dönemleri vardı. Gerileme döneminde yönetenlerin zevk safa içinde oldukları gözleniyordu. Bu devirlerden birisi de Lale devri idi. O dönemlerde Hollanda’dan lale soğanları getirilip ekiliyordu, yönetenler saraylarda, köşklerde yapıyordu.

Bu zevk ve sefa Osmanlı’nın yıkılmasına kadar gitti.

Gerçi ben burada sizlere tarih dersi verecek deyilim de, bu zevk sefa işinin nelere yol açtığını hatırlatmak istedim sadece. Peki, günümüzde de zevk ve sefa içinde olanlar var mı? Elbette var, yönetenlerin büyük bölümü zevk ve safa içindeler. Soru şu: Türkiye yine lale devrine mi döndü?

Bu sorunun yanıtını bulabilmek çok zor (!) olsa gerek değil mi?

Çıkıp biri açıklasın: Bu dünya yuvarlaksa, bazıları köşeyi nasıl dönüyor?

 

VATANDAŞIN SESİ DUYULSUN

Ekonomi şahlanıyor diyorlar. Enflasyon düştü diyorlar. Ancak vatandaş kan ağlıyor, pazarlara artık toplamaya gidiyor akşamları.

Vatandaşın derdini gören de yok duyan da. İktidar sadece doğru sandıklarını söylüyor ve sadece kendileri duyuyor. Kulaklarının büyüklüğü ile ünlü Galile'ye hasımlarından biri:

"Efendim" demiş, "Kulaklarınız, bir insan için biraz büyük değil mi?"

Galile: "Doğru" demiş, "Benim kulaklarım bir insan için biraz büyük ama seninkiler bir eşek için fazla küçük sayılmaz mı?"

 

GÜNÜN SÖZÜ

Cennet ve cehennemle ilgili ileri geri laf söylemek istemem; Çünkü ikisinde de dostlarım var. (Mark Twain)