bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Belediye ve Sosyal Medya
Yazarlar // 4 Eylül 2019 Çarşamba 07:46

İsmail BAŞARAN

Atakum’un CHP’li Belediye Başkanı Cemil Deveci aldığı bir kararı uygulamaya koydu. İlk’i İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıların canlı yayınlanması olayı Samsun’un Atakum Belediyesi’nde de gerçekleştirilmeye başlandı.

Amaç şeffaf belediyecilik olduğuna göre bir yenilik daha yapıldı burada, İşaret dili ile alınan kararlar engelli insanlar için de aktarılmaya başlandı.

Yapılması gereken bir konu daha var; O da geleceğin Atakum’unu yaratacak ve yönetecek olan çocuklara ilişkin bir de Çocuk Meclisi kurulmasıdır. Ne yapacak bu çocuk meclisi peki?

Çocuk Meclisi üyeleri de bir solunda toplanacak ihtiyaçlarını, hangi mahallede çocuk parkı istediklerini, nerelerde alt veya üst geçide ihtiyaçları olduğunu, diğer sosyal ihtiyaçlarını, kütüphane kurulması gibi eksiklikler konusunda aldıkları kararların Belediye Meclisi’ne görüşülmesini sağlamak olacaktır.

 

İYİ PARTİ MECLİS’TE

Samsun’da yerel yönetim seçimlerinde MİLLET İttifakında yerel alan CHP ve İYİ Parti Belediye Meclis’inde de bir aradalar.

Samsun’un Atakum Belediyesi’nde bu birliktelik Mecliste ayrıldı. İYİ Parti’den listelerde yer alıp seçilen üyeler CHP’den ayrılıp İYİ Parti’ye geçtiler ve ardık İYİ Parti de Atakum Belediye Meclisi’nde resmi olarak yer almaya başladı. Atakum Belediye Meclisi’nde CHP 12, AK Parti 9, İYİ Parti 6, MHP ise 5 üye ile temsil edilmeye başlanmış oldu.

Kısaca Atakum Belediyesi’nde CUMHUR İttifakı çoğunluğu kaybetmiş durumda.  Daha da dikkat çekici olan konu, AYİ Parti’nin burada MHP’yi sollamış olduğu.

 

ŞAHİN DAĞLARI SORUSU

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Samsun'da Şahin Dağlarında altın arama izni verilmesinden sonra “Kavak ve Havza'nın Kaz dağları olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Bu bölgede ağaçları9n kesilmekte olduğu çeşitli büyüklüklerdeki alanların orman vasfından çıkarılıp ağaçların kesildiği ve maden arandığı artık biliniyor.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’dan İktidara can alıcı soru geldi:

“Kamuoyu baskıları nedeniyle ruhsatı iptal etmeyi düşünüyor musunuz?”

Bu konuda İktidarın cevap bile vereceğini sanmıyorum ancak soru Meclis Kayıtlarına girmesi ile önümüzdeki yıllarda Türk topraklarına kimlerin ihanet ettiğini kimlerin sahip çıktığını gözler önüne serecektir.