bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bedelli Kazık
Yazarlar // 20 Mart 2021 Cumartesi 20:07

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediyesi  zam üstüne zam yapıyor, zam yapmaktan da bıkmıyor. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin zırt pırt zam yapması vatandaşı artık bıktırdı. Vatandaş homurdanmaya başladı, bu homurtunun sonunun pek d THYe hayırlara vesile olmayacağı nancındayım. İsanlar seslerini yükseltmiyorlar ve ağızlarının içinden konuşuyorllarsa yöneticiler dikkatli olmalıdır. Sessiz yığının, sesini sandıkta çıkaracağı anlamı taşımaktadır bu durum.

Samsun Büyükşehir Belediyesi kuruluşu SASKİ Mart ayı zammı ile konutlarda suyun metreküp fiyatı 4 lira 72 kuruşa, işyerlerinde ise 9 lira 33 kuruşa çıkardı. Zam Mechlis’te haliyle AK Parti ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi. Böylece vatandaş da hangi siyasi partilerin vatandaşın yanında hangilerinin vatandaşın karşısında olduğunu görmüş oldu. Peki vatandaş bunu hissediyor da tepkisini koyabiliyor mu, elbette hayır.

Mart ayında Samsun'da konutlarda suyun metreküp fiyatı 4 lira 72 kuruşa, işyerlerinde ise 9 lira 33 kuruşa yükseldi. Zamma CHP'den tepki geldi. CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, her ay suya zam yapılmasını eleştirdi. Sonra da Samsun'un şu anda Türkiye’de en pahalı içme suyunu kullandığını belirtip birilerinin buna dor demesi gerektiğine dikkat çekti. Buna dur ne zaman denilecek ve kim diyecek? Canı zamlardan yanan vatandaş sandık önüne geldiğinde bu günleri hatırlayıp oyunu ona göre kullanacak. Büyükşehir zam yapmayı bırakmıyor bir de vatandaşı gerçekten amiyane tabirle kazıklıyor. Bu nasıl mı oluyor anlatayım:

Sabah evden çıktım. Sokak kapısından çıkmadan polsa kutusuna  baktım. Faturalar gelmiş okumak için alırken Samsun dışında olan komşumun faturasını da gördüm. Evde  su kullanılmıyor ancak faturada ödemesi gereken ücret yazıyor. Acaba SASKİ ne ücreti alıyor kullanılmayan sudan diye merak ettim ve baktım. Faturayı okudunm, alınan ücret kullanılan suyun değil faturanın okuma bedeliymiş. Kısaca Belediye’nin görevlileri gelmişler harcanan buyun bedelini değil de vatandaşa saat okuma bedelini yazmışlar.

Bana ne kardeşim, senin personelin maaşını almıyor mu, alıyor, o aman görevini yapacak ve gelip harcanan suyun metpekübünü ve ücretini yazacak faturaya, “Saat okuma bedeli yazacak”. Saatım belediye kurumu tarafından okunuyor, bedeli vatandaştan alınıyor. Bu tamamen bir soygundur. Adaletsizlik ve hatta vatandaşın cebindeki parayı gaspetmektir. Daha da açıkçası hırsızlıktır. Su fiyatlarına yapılan zam yetmezmiş gibi ellerini cebimizden de çıkarmıyorlar, sanki görevli benim adıma çalışıyor da parasını benden alıyor gibi. Fatura okuma bedellerinin kaldırılması için buradan bir kapmanya başlatmak istiyorum. Sizler de karşıysanız bu uygulamaya tepkinizi göstermek için Büyükşehir Belediyesi SASKİ kurumuna ve Tüketici Koruma Derneklerine başvurun. Bizler vatandaş olarak hakkımızı aramak durumundayız.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Köhne fikirler, paslanmış çivilere benzer, söküp atmak çok güçtür. Cenap Şebabettin.