bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
BAYRAMI BEKLERKEN
Yazarlar // 5 Temmuz 2022 Salı 08:46

İsmail BAŞARAN

Önümüzde Kurban Bayramı var. Milletimizin olmazsa olmazlarından birisi de özellikle de Bayramlaşırken yakın temasta bulunmaktır. Önce ellerimiz ardından da yanaklarımızı birbirimize değdiririz.

Bundan özellikle kaçınmalıyız, çünkü yeni gelmekte olduğu söylenen salgın hastalıkla ilgili doktorlar yakın temasların yani et ete değmenin hastalığın yayılmasına yol açacağı iddiasında bulunuyorlar. Aman ha Bayram’da bu yakın temaslardan özellikle kaçınmamız gerekiyor. Ben değil doktorlar söylüyorlar.

Bayramı beklerken kurbanlık alımlarında pazarlık yaparken yani birbirimizin ellerini tutup ha babam sallarken dikkatli olmalıyız.

Yapmamız gerekenlerden birisi de eskiden olduğu gibi dezenfekte ilaçlarını yanımızdan ayırmamamızdır. Bir de bayramlık pazarlığında ellerimizi sıkıp sallamak da artık salgına davetiye çıkaracak diyor doktorlar.

Allah sonumuzu hayreylesin diyelim de bizler de önlemimizi alalım. Sadece bayramlaşırken değil kapalı alanlarda fazla kalmamamız konusunda sağlıkçılar uyarıyorlar, bizlere düşen görev de sağlıkçıların bu uyarılarına dikkat etmemizdir.

 

SOSYAL DEVLET HA…

Attıkları zaman mangalda kül bırakmayanlar, ikide bir Türkiye’nin Sosyal Devlet olduğunu her fırsatta iddia edenler… Gelin Samsun İstiklal Caddesi’nde (Çiftlik Caddesi’nde) bir tur atın. Atın da orada görün Sosyal devleti.

İstiklal Caddesi’nin İlkadım Belediyesi ve Gazi Belediyesi sınırları içindeki bölümünde gezenler son günlerde artmakta olan dilencileri göreceklerdir.

Mantar gibi çoğalıyorlar mübarek.

Seçime şunun şurasında kaç gün kaldı ki.

Sadece bu iki cadde değil elbet, bir de Pazar yerlerinin kapanmadan önceki durumunu görün. Geçimini buradaki artıklardan sağlayanlar var ilimizde, kentimizde ve de Ülkemizde. Atıkları toplayıp evlerine götürenler günden güne çoğalıyor. Bunu gören insanların kalpleri nasıl sabrediyor ve dayanıyor bilemiyorum. Bu insanların bu görüntüleri iktidarda bulunanları hiç mi üzmüyor?

Bu durumu göründe Türkiye’nin uçmakta olduğunu söyleyenlerin nasıl yalan konuştukları da kendiliğinden ortaya çıkıyor.

Sosyal Devlet Türkiye’de birileri çıkmış kurbanlarınızı bilmek hangi sosyal  kuruma bağışlayın diyorlar. İnsanların aç gün geçirdiklerini unutanlar sosyal kurumları düşünüyor.

Merakım nedir biliyor musunuz? Cumhurbaşkanlığı köşkünde Beştepe’de bayram günü nelerin masaya yemek olarak geleceği, bunların kaçının vatandaşın sofrasında yer alacağıdır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Hayattaki en büyük sıkıntımız gerçekleri kabul etmeyişimizdir.( J.İngelow)