bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bayrak Yürüyüşü ve Bir Anı
Yazarlar // 18 Mayıs 2018 Cuma 22:07

İsmail BAŞARAN

Rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu Tokat'ta görevliyken çok sıkı muhabbetimiz vardı kendisiyle. Milliyet Gazetesi'nin Karadeniz Temsilciliği görevini sürdürdüğüm dönemlerde Tokat'a da gidip geliyor, haliyle bu gidiş gelişlerde rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu'na da uğruyor "hemşericilik" muhabbetinin dışında "Ülke sorunlarını, Tokat'ın sorunlarını ve çözümü için yaptıklarını konuşuyorduk.

Makama gittiğimde sekreterine haber verir, Vali Bey'e geldiğimi bildirmesini isterdim. Bazen de Samsun'dan hareket etmeden randevu alırdım.

Yine böyle bir Tokat seyahatim sırasında Vali Recep Yazıcıoğlu ile görüşmek için makama gitmiştim.

Bugün gibi hatırlıyorum. Makamın kapısı ardına kadar açıktı. Sekreterine "makamda değil mi?" diye sorunca "Makamda" yanıtını almıştım. "Geldiğimi haber verir misiniz, görüşmek istiyorum" deyince de "gerek yok girin" demişti.

Açık olduğu için vurmadığım kapıdan içeri girince Vali Recep Yazıcıoğlu'nun makam masasında oturup çalıştığını görünce sormuştum: Hayrola kapı neden açık?

Vali Bey başlamıştı anlatmaya:

Kapı kapalı iken vatandaşların gelip dertlerini anlatmalarını beklerdim, gelen olmazdı. Ben de “Tokat'ta vatandaşın hiç derdi yok galiba” diye düşünürdüm. Sonra kapının açılması ve açık tutulması emrini verdim. Meğer Tokat'ta insanların ne kadar çok dertleri varmış. Daha önce gelip görüşmek istediklerini, dertleri olduğunu söylediklerinde görevliler içeri salmıyor "Vali Bey toplantıda" diyorlarmış. Senin anlayacağın, kapıyı açınca Tokat'ın Valisi olduğumu anladım.

Rahmetli Yazıcıoğlu bu uygulamasını görev yaptığı tüm illerde de sürdürmüştü. İşte bu nedenle, çalışkanlığı ve kıvrak zekası ile, anında verdiği ve uyguladığı kararlar sonucu hakkında kitap yazılan ender Valilerden de birisiydi rahmetli.

Bu anımı neden anlattım?

Samsun 19 Mayıs şehri, Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş savaşını başlatmak için Anadolu’ya Samsun’dan ayak bastığı ilk gün. Bu gün Samsun’da da kutlanır ve Türkiye’de olmadığı gibi kutlanır adeta. Fener alayları düzenlenir. Samsun’da ise Bayrak Yürüyüşü yapılır.

Ancak bu yıl maalesef Bayrak Yürüyüşü düzenlenemeyecek. Nedeni basit, İsrail’in saldırısı var ölenler yaralananlar var, kısaca yastayız.

Yas üç günlüğüne ilan edildi yani 19 Mayıs günü bu süre bitmiş oluyor. Peki, neden yürüyüşe Samsun Valiliği izin vermiyor?

Mustafa Kemal Atatürk için seçim öncesi binlerce kişinin katılacağı bayrak yürüyüşünden neden korkuluyor, anlamıyorum.

Bir taraftan yas ilan ediyoruz ancak maalesef İsrail ürünlerini boykot etmiyoruz. İsrail ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri durdurmuyoruz. Fabrikalarımızı İsrail’e satıyoruz.

Bayrak Yürüyüşü resmi olarak yapılmayacak da eline Türk Bayrağı alıp sokakta yürümek isteyenler engellenecekler mi?

Samsun Valiliği bu kararını gözden geçirmeli, Vali Osman Kaymak da “Halkın Valisi” olduğunu göstermelidir.

Göstermelidir ki Samsun’daki görevinden sonra da “Vatandaşa Atatürk Bayrağıyla yürünmesine izin veren Vali” olarak anılmalıdır.

Yatırımlarıyla değilse bile hareketleriyle iz bırakmalıdır Samsun’da.

 

DOLAR FIRLADI…

Şu dolar ne fırlama bir türlü anlamıyorum, ekonomiyi bilmediğimden midir nedir anlamıyorum. Yükseliyor sade vatandaşa oluyor olanlar, düşüyor iş adamına oluyor olanlar.

Gene yaptı yapacağını bir yükseldi piyasa allak bullak.

Motorin, otogaz ve aklınıza ne kadar ürün gelirse hepsine zam geldi. İğneden ipliğe zamlandı ülke. Bunun adını vatandaşı kandırmak için de düzenleme olarak anlatıyorlar. Hani ekonomi düzlüğe çıkmıştı?

Hani geçim sıkıntısı ve işsizlik azalmıştı.

Artık Hükümet tarafından yapılan açıklamaların hiçbirisine inanmıyorum. Bir vatandaş olarak sandık önüme geldiğinde hesap soracağım, hesap.