bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bayrak Koşusu Yapılacak mı?
Yazarlar // 9 Mayıs 2022 Pazartesi 00:19

İsmail BAŞARAN

Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Anadolu'ya Samsun'dan ilk adımını attığı 19 Mayıs 1919 yılının yıldönümünde, Ankara'daki kutlama törenlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak "Gençlikten Atatürk sevgisiyle sayın cumhurbaşkanımıza" yazılı bayrak, Samsun'dan yola çıkacak mı? Bunun için bir tören düzenlenecek mi ve nerede düzenlenecek? Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayrak Koşusu nedeniyle Doğupark'taki Bandırma Vapuru tören alanında bir de tören yapılacak mı? Samsun halkı bu soruların yanıtlarını bekliyor.

Büyük Kurtarıcı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a nerede ayakbastı? Törenler burada mı yapılacak yoksa Bandırma Vapurunun çıkış noktasını değiştirenlerin uygulamaları mı gerçekleştirilecek?

Atatürk'ün Samsun'a çıkış yerini değiştirip, bu kutsal olayı unutturma eğilimi içinde bulunanlar şunu asla unutmamalıdırlar: Ne 19 Mayıs ne de Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti payidar olduğu müddetçe unutulmayacaktır. Yapılacaksa koşu ne zaman başlayacak?

ÖNÜNÜZE SANDIK GELİNCE

Bir hafta falan oluyor, yine enflasyon konuşulan bir yerde adeta burnundan soluyan bir arkadaşa sordum: Yapılacak seçimlerde kime ve hangi partiye oy vereceksiniz?

Aday adayları henüz belirlenmedi seçim tarihi de uzakta görünüyor ancak ben ise bir sorunun yanıtını arıyorum. Sorduğun soru şöyle: Kime oy vereceksiniz? Aldığım yanıt gerçekten ilginç. Vatandaşlardan birisi şöyle cevapladı soruyu: “Kime oy vereceğimi henüz bilmiyorum. Ancak kime oy vermeyeceğimi çok iyi biliyorum…”

Soruya, kent merkezlerinde verilecek yanıtların cevabı büyük ölçüde böyle, yani kime oy vermeyeceklerini biliyor vatandaşların çoğu. Kırsalda ise seçmen yine tercihini AK Parti’den yana kullanacağa benziyor, çünkü tavuk bile önüne yem atanın arkasından gider. Köpek de aynıdır, önüne bir kemik atarsınız sizin dostunuz olur, eğer kemik akmayı unutursanız havlayışı bile sizi korkutacak boyuta gelir.

Uğun özellikle de Samsun’da, kısacağı Karadeniz Bölgesinde en çok yabancı ve sığınmacının olduğu kentte yaşıyoruz. Rakam ne kadar mı? Resmi olarak 35 bin 314. Resmi olmayanları bilmiyoruz biz. Bu sığınmacılara kimler yardımlarda bulunuyor, Belediyeler mi, AK Parti mi, yoksa benden alınan vergiler verilerek ben mi yardım etmiş oluyorum. Eğer ben yardım ediyorsam durum şöyle: Ayranım yok içmeye tahtırevanla gidiyorum…

BİR ANEKDOT

Bir gün; Kamil Paşa, yapılan bir şikâyet üzerine, Şair Eşref’i vilayet makamına davet etmişti. Davete icabet eden Eşref, vilayete geldiği zaman, kendisine valinin encümende olduğunu ve biraz beklemesi icap ettiğini söylediler.

Valiyi bekleyen şair, bir ara konuşulanları dinlemeye çalıştı. O esnada; valinin, münakaşa edilen bir mesele hakkında "O kadar incelemeyin, millet eşektir, anlamaz" dediğini duydu. Bu sözlerden fena halde üzülen şair, cebinden çıkardığı bir kâğıda şu kıtayı yazdı ve oradaki odacıya valiye verilmek üzere bıraktı, sonra da çekip gitti...

Ehli mansaptan biri millete eşek dese, Reddolunmaz sözü ama eşşoğlu can sıkar. Millete eşek diyen eşek herif bilmez mi ki sadrazamlar da, valilerde milletten çıkar…

GÜNÜN SÖZÜ

Bir insanı tanımak istiyorsanız, onu en büyük bir mevkie getiriniz.(Pittacus)