bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Başladığı Gibi Bitsin
Yazarlar // 23 Ağustos 2021 Pazartesi 09:52

İsmail BAŞARAN

Nasıl başlarsa öyle biter. Samsunspor için düşündüğüm buydu. İyi başlasın ki iyi sonuçlansın. Bu düşünce içinde tribündeki yerimi almak için stada gittim. Allah bu günleri nasip etti ve Samsun’da Samsunspor’u izledim. Hangi ligde olursa olsun Samsunspor’u TV karşısında değil de tribünde taraftarlarla birlikte izlemek daha güzel oluyor. Bir karşılaşmada bir takım tribünlere gelen taraftarları tarafından 90 dakika boyunca destekleniyorsa o takım ligin sonunda başarılı olur. Taraftar bunu herkese gösterdi. Takımını 90 dakika boyunca destekledi. Sezon sonuna kadar bu coşku bitmesin ve mutlu son gelsin.

Samsunspor sezon sonuna kadar hafta sonundaki coşkuyu sürdürürse sezon sonunda mutlu sona ulaşabilir. Bunun için futbolcuların sahada iyi performans sergilemesinin yanında yapılması gerekenler vardır. Bunların başında moral ve motivasyon gelmektedir. Futbolcuların morallerini bozmamak için önce yönetenler destek olmalıdır. Başta Kulüp Başkanı ardından yöneticiler, teknik kadro söylemlerinde azami destek göstermelidir. Bu yolda kazanmak da vardır, kaybetmekte. Kaybedilen haftalar ve karşılaşmalar olacaktır. Morallerin bozulmaması ve yapıcı eleştiriler gerekir.

Kulüp başkanı ve yöneticiler taraftara ve basına demeç verirken kılı kırk yarmalı, eleştirinin dozunu kaçırmamalıdırlar. Hafta sonundaki karşılaşmada görüldü ki olumsuzluklar sonucu olumluya çevirebilir. Samsunspor hafta sonu çok önemli bir kazanım elde etmiştir. Bunun adı da Ali Ülgen’dir. Kırmızı siyan beyaz renkli takım Balıkesirspor karşısına Alaattin Okumuş ile başlayacakken bir sakatlık sonucu yedekler arasından Ali Ülgen sahaya sürülmüştür. Samsunspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak sakatlık sonucu oynayamayacak duruma gelen Alaattin’in yerine Ali Ülgen’e görev vermiştir. Bu futbolcu önceleri biraz tutuk başlasa da sonradan açılmış ve harika bir performans sergilemiştir. Samsunspor bir sakatlık sonucu büyük bir kazanım elde etmiştir.  Sadece Samsunspor değil öyle gösteriyor ki uzun zamandır sadece savunmada kalan futbolcuların yer aldığı bölgede Türk futbolu savunmadan başka takımına kanatta da destek olan bir futbolcu kazanmıştır.

Bir karşılaşmalık performansla böyle bir sonuca varmak kolay değil biliyorum ancak “bende bu hırs ve çabukluk ile bu oyun anlayışı var” diyen bir futbolcuyu Samsunspor’da uzun zamandır izleyemiyorduk. Kısaca Samsunspor sadece üç puanı almakla karlamış bir futbolcu da kazanmıştır, alınan üç puan kadar önemlidir bu sonuç.

Samsunspor karşılaşma boyunca gol aramış ve aradığı golleri de bulmuştur. Gol bölgelerinde Yasin Öztekin’i de izleyecek Samsunspor taraftarı. Gol bölgelerine kadar topu getiren takımın her futbolcusu görevini yapmıştır da o topu filelerle buluşturmak da beceri istemektedir. Samsunspor taraftarı Yasin Öztekin gibi bir golcü ile tanışmış ve üç gol seyretmiştir. Bir karşılaşma ile böyle bir sonuca varmak hayal satmak gibi diyenler olacaktır. Ancak unutulmaması gerekir ki sonuca gitmek için önce hayalini karmak gerekir.

Şampiyonluk yoluna taş koymak isteyenler olacaktır. Önce bu taşları temizlemek gerekecektir. Yöneticilere bu konuda büyük görevler düşmektedir. Yapılması gerekenlerden birisi de futbolcuların psikolojilerini hep yüksek tutmak için psikolojik destek için takım doktorunun da bu konuda bilinçli olması gerekmektedir.