bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Başkanlık Sistemi ve Şehitler
Yazarlar // 27 Temmuz 2019 Cumartesi 01:19

İsmail BAŞARAN

Başkanlık sistemi osun mu olmasın mı tartışmaları yapılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmalarında “Başkanlık sistemine geçilince şehit gelmeyecek” demiş akıllara “ne yani şimdi şehitler iç politik oyunlar için mi geliyor” sorularının sorulmasına yol açmıştı.
Türkiye başkanlık sistemine geçmek için referanduma gitmiş tartışılır bir son uç çıkmıştı ortaya.  Şaibe yok dense de ben hala sonuçlarla oynandığı kanısındayım ve bu düşünce de aklımda uzun süre yerini alacaktır.
Ne olmuştu o akşam, hatırlayalım, çünkü çok çabuk unutuyoruz veya unutturuluyoruz. Seçim sonuçları YSK tarafından daha açıklanmadan sandıkların kapanmasına yarım saatten fazla varken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yapmış ve seçimi 52.3 oranında bir oyla kazandığını yaptığı bir açıklamayla duyurmuştu. Sonunda Recep Tayyip Erdoğan sadıklar kapanmadan oy verme işlemi sürerken verdiği rakamla kazanmıştı. Kim ne derse desin o günden beri Türkiye’de seçim sonuçlarıyla oynandığı düşüncesinden beni kimse vazgeçiremez. O dönemde Recep Tayyip Erdoğan “Başkanlık sistemi geldiğinde şehitler gelmeyecek” diye açıklamalar ya yapmıştı.
Ne oldu şimdi, ne oldu söyleyin o günden buyana şehitler gelmiyor mu? Para bulamadıkları için askerlik yapmak zorunda kalanlar cepheye sürülmüyor ve şehitler gelmiyor mu?
Geliyor ancak ne hikmetse malum medyada fazlasıyla yer bulamıyor, verine sözlerin tutulamadığı ortaya çıkmasın diye üzeri mi örtülüyor?
Şimdi fındık taban fiyatı ve üretimi konuşulması gerekirken nereden çıktı bu sorular diyeceksiniz ya demeyin, çünkü adım gibi biliyorum ki açıklanacak fındık fiyatları üreticisi memnun etmeyecek.
Nedeni basit, insanlar Türk fındığı yemek yerine Amerikan bademi yemeye yönlendirilecek. Bu işin altında da hangi ithalatçıların olduğu araştırılmayacak çünkü Türkiye’de ticaret serbest ya.
Sahi “bir zamanlar kelle” denilen şehitler ne oluyor, gelmiyor mu yoksa geliyor da biz mi duymuyoruz?

GÜNÜN SÖZÜ
Her şeyin tazesi, yalnız arkadaşın bayatı meşhurdur.