bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Başkanlar Satma Yarışında
Yazarlar // 16 Kasım 2021 Salı 11:47

İsmail BAŞARAN

Belediye Başkan adayları seçimlerde yapacaklarını söylerler ve kentte oturanlardan oy isterler. İsterler de verdikleri sözleri yerine getirirler mi vatandaş da bu sorunun yanıtını zaman geçtikçe yapılanlar işlere bakarak uygulayarak ve yaşayarak öğrenirler.

Samsun’da da özellikle bazı belediyeler almışlar ellerine kazmayı küreği yıkıyorlar, satıyorlar. Yapmak bir yana hizmetleri azaltıyorlar.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Atakum Belediyesi bir taraftan yıkıyor bir taraftan da satıyorlar. Bu arada satmak yerine bazı kiralamalar da oluyor. SBB Başkanı Mustafa Demir, iki sosyal tesisi daha 'özel işletmeye' kiraladı. Amisos kafe aylık 112 bin lira, Sevgi kafe ise 66 bin lira aylık kira karşılığında 10 yıllığına Ankaralı bir firmaya verildi.

Atakum sahilindeki 'yalı kafe', SBB'ye devredildikten sonra yıkıldı.15 aydır çivi çakılmıyor. Çivi çakılmak bir tarafa bu kiralama ücretleri ne kadar ve kimlere kiralanıyor bilen var mı? Kiralanan veya satılanları alanlar ile satanlar arasında herhangi bir bağ bulunuyor mu?

Son olarak Atakum Belediyesi de Seyir Terasını değerinin yarı fiyatına satmıştı. Söylenenler bu minvalde. Neden yarı fiyatına satıldı, satışta artırma yapıldı mı, alanlar kimler, bilen var mı?

Belediyeler neden yapmak yerine yıkıyor veya satıyor? Bu işlemlerden sonra aklıma bir soru takıldı: Belediyelerin işi hizmet yapmaktır da, bu iki belediye neden satıp duruyorlar? Paralar nereye harcanıyor, borçlara mı gidiyor? Eğer borçlara gidiyorsa önceki Belediye Başkanları satıştan gelen paraları doğru yerlere harcamışlar mı, bunun araştırması yapıldı mı satışlarla ilgili bir soruşturma yapıldı mı var mı bilen, yok elbette.

Eğer borçlar çoksa Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Atakum Belediyesi daha önce AK Parti tarafından yönetiliyordu, önceki başkanlar hakkında soruşturma açıldı veya neden satış gerçekleştirildiği sorgulandı mı? Öyle sanıyorum ki her iki eski belediye başkanları kendilerini savunacaklardır bu konularda. Bir de borçlar yapılırken AK Parti döneminde Belediye Meclisinde bu konular tartışılmıştı herhalde ve meclis üyeleri de satışlara oyan vermişlerdi.

VERGİLER ARTACAK MI?

Küçük esnaf, çiftçi ve sosyal medya üzerinden kazanç sağlayanlara yönelik düzenlemelerin yer aldığı yeni vergi paketine Cumhurbaşkanı’na bir yetki verildi. Buna göre Cumhurbaşkanı tütün mamulleri ile otomotiv sektöründe uygulanan ÖTV oranlarını 3 katına kadar artırabilecek.

Artıracak mı artırmayacak mı bilinmiyor, ancak vergiyi artırmak yetkisi dahiline girdi. Sayın Cumhurbaşkanı bu vergileri artıracak mı merak konusu oldu. Eğer vergiler artırılacaksa seçim ya ileri bir tarihte ve zamanında yapılacak ya da seçim olağanüstü hal ilan edilip ertelenecek. Olur mu, inşallah olmaz da seçim zamanında yapılır. Ancak hiçbir iktidar seçim öncesinde zam yapmaz, bunu düşünmez bile.

GÜNÜN SÖZÜ

İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. (Mevlana)