bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Başkanlar Neredeler?
Yazarlar // 25 Ocak 2021 Pazartesi 18:37

İsmail BAŞARAN

Türkiye’nin çeşitli Büyükşehir Belediyelerinde özellikle de İstanbul ve Ankara’da belediyelerin yaptığını Samsun’da neden yapan yok? Örnek Samsun Halk Ekmek olayını Türkiye’de ilk başlatan illerdendir. İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş önceki başkanlık dönemlerinde halk ekmek satışı yapan büfeleri hizmete sokmuştu. O büfelerde satılan ekmekler de Belediye tarafından kurulan tesislerde üretiliyordu.

İçinde bulunduğumuz bu günlerde İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi vatandaşa ucuz ekmek satan büfeler açtı. Hem de yarı fiyatla satılıyor ekmekler. Bu olayın öncüsü Samsun İlkadım Belediyesi ve Başkanı Necaattin Demirtaş acaba bu pandemi döneminde işine gidemeyen dükkânını kapatmak zorunda kalan vatandaşın ekmeğini ucuza alabilmesi için bir girişimde bulunacak mı? Yapılması gereken büfe sayısını artırmak ve vatandaşı ucuz ekmekle buluşturmak hem hizmet hem de sevaptır.

Sadece İlkadım Belediyesi değil bu kulvarda koşmaya diğer belediyeler de başlamalı. Çünkü insanlar gerçekten zor durumda. Unutulmaması gerekir ki bütün hastalıkların temelinde yeterli beslenememek gelmektedir. Fiyatların tavan yaptığı ve alışverişlerin aldığı günümüzde en azından ekmek fiyatlarında düşüş olur. Çünkü artık masadaki porsiyon günden güne azalıyor. Eğer masada porsiyon azalıyorsa ekmem çoğalıyor demektir. Gerçi halkın parasıyla saray gibi konutlarda oturanlar bilmezler bunu veya unutmuşlardır daha önceleri yaşadıkları günleri.

 

VERGİYİ ALACAKSIN HİZMET ETMEYECEKSİN

Samsun Büyükşehir Belediyesi sadece Merkez’e mi hizmet edecek? Görevi sadece merkeze bakmak ve ilçelere bakmamak mı?

B soruları sormamın nedeni zarar eden SAMULAŞ’ın 22 Milyon TL'ye 33 otobüs almış olmasıdır. Bu otobüsler sadece merkeze mi hizmet edecekler, eğer diğer ilçelere hizmet vermeyecekse Samsun merkezinde oturanların yararlandıklarından ilçelerde oturanlar yaralanmayacaksa bunun adı vatandaşa eziyettir.

SAMULAŞ aldığı yeni otobüslerle ilçelere de hizmet verecek mi? Eğer vermeyecekse nerede kaldı büyüklük.  Bafra’nın, Alaçam’ın ve Yakakent’in köylükten mahalleye dönen yerlerine neden gitmez bu otobüsler, oradaki vatandaş vergi vermiyor mu, otobüsler alınırken onların paraları da yok mu kasada. Kul hakkıdır bu  unutulmasın

 

GÜNÜN SÖZÜ

Başarının şartları, bilmek, istemek, cüret etmek ve susmaktır. (Axel Munthe)