bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Başkana ayar mı veriyorsun?
Yazarlar // 24 Haziran 2013 Pazartesi 08:06

Ragıp GÖKER

Atakum' da kerameti kendinden Menkul olsa gerek bir gelişim merkezi var ki; Ben henüz bir konudaSamsun' un gelişimine katkı verecek bir projelerine tanık olmadım.

Kısa adı SAGEM olan Samsun Gelişim Merkezinin bir de Başkanı var Adnan Öz adı.

Arada sırada gazete sayfalarında arz-ı endam eyliyor.

Gazete sayfalarına konuk oluşu temsil ettiği kuruluş amacına yaniSamsun' un gelişimi adına olsa kendisini bu sütuna konuk etme nedenimizde farklı olurdu.

Ve Fakat

Bu muhtereminSamsun' un gelişiminden çok kendi siyasal ikbalininin gelişimini daha fazla önemsediği anlaşılıyor.

Mesela dese ki;

"Samsun gelişmek için daha fazla üretmeli"

Dikkat kesileceğiz söylediklerine.

Ama o ne yaptı Gezi Parkı eylemlerine destek veren Atakum' un Belediye Başakanı Metin Burma' ya ayar vermeye kalktı.

Bir yolun çalışmaları nedeniyle  bazı ağaçların kesilmiş olmasını gerekçe göstererek, "Gezi Parkındaki ağaçları koruyanlara destek veriyorsun ama Atakum' da ağaç katliamı yapıyorsun" dedi. Yada bu anlama gelen sözler etti.

Ağaçların  bir yolun genişleme çalışması nedeniyle  Büyükşehir Belediyesi tarafından kesildiği ve bunu yöre halkı tarafından istendiği, yani kamu yararı nedeniyle yapıldığını öğrenince çuvalladığı anlaşıldı.

Nasıl söyler büyüklerimiz "Yenilen Pehlivan, güreşe doymaz" gibi.

Anlaşılan hızını alamamış Muhterem.

Ve öyle anlaşılıyor ki bu muhteremin Metin Burma ile bir meselesi var. Bu kere Atakum sahilinde yapılması planlanan Emniyet Müdürlüğü SGK binaları nedeniyle çok sayıda ağacın kesilecek olmasına dikkat çekerek, Metin Burma başta olmak üzere Gezi Direnişçilerine destek vedenlere bir çağrıda bulundu.

"Eylem yeriniz yanlış, gelin bu ağaçları kurtaralım birlikte" dedi.

Masum ve çok yerinde bir çağrı.

Ve fakat

İki yanlışı var. Birincisi Metin Burma bu projeye karşı çıkan ilk kişi oldu. Bunu unutuyor. Metin Burma Emniyet Müdürüne," Git binanı başka yere yap" dedi.

Tıpkı hepmizin korkudan postal korkusundan sindiğimiz 12 Eylül' ün ertesi günlerde Rahmetli Mehmet Çebi' nin askerlere "Gidin ordu evinizi kışlanıza yapın, bahçemizi de bize bırakın" dediği gibi.

Rahmetli o gün o cesareti göstermeseydi bugün lunaparkın bulunduğu alanda Orduevi binası yükselmiş olacaktı.

MetinBurmave Mehmet Çebi siyaseten taban tabana zıt kişiliklerdi. Benim burada ikisinden örnek veriyor olmam,siyaseten taraf olmadığımı söylemek içindir. Ki; Muhterem Başkan, bu eleştiri getirdiğim açıklamalarını Canik Belediye Başkanı Osman Genç için de yapmış olsan aynı şeyleri yazardım kuşkun olmasın.

Demem o ki Bay Başkan, Atakum' da ağaçların kesildiğini iddia ediyor ve Metin Burma' yı bu ağaçlar için değil de Gezi Parkında kesilen ağaçlar için direnenlere destek verdiği için eleştiriyor ve " Yanlış yerde direnyorsunuz" diyorsun ya, aslında bu senin görevin biliyormusun.

SAGEM, bir sivil toplum kuruluşu değil mi?

Öylese onun başkanı olarak o ağaçları korumak için halkı direnişe çağırmak bizatihi senin görevindir. Bir kamu görevlisi olarak direnmeye çağırdığın MetinBurma' nın değil.

Topu taca atmayacaksın, görevini başkalarına havale etmeyeceksin. Hatta senin yapman gerekeni yapmadıkları için başkalarını suçlamayacaksın ve bundan da siyasi rant beklemeyeceksin.

Bu da senin ikinci yanlışındı.

Bilmem anlatabildim mi!