bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Başınızın Çaresine Bakın
Yazarlar // 9 Şubat 2018 Cuma 00:26

İsmail BAŞARAN

Samsun Gülsan Sanayi esnafı, yıkılması planlanan iş yerleri için çözüm ararken, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt'tan duyanları şaşırtacak garip bir öneri geldi.

Aslına bakılırsa çözüm falan değil bu, aba altından sopa göstermek gibi bir durum.

Kurt, Madeni Sanatkârlar Odası’na gitti ve burada Gülsan'ın er geç taşınacağını söyleyerek, "Oda, üyeleri için yer arayışına girmeli" dedi.

Sayın Kurt, sitenin neden er veya geç yıkılacağını açıklamadı. Sahi neden yıkılacak burası ve dükkânlar yıkıldıktan sonra burada ne yapılacak?

Allah Rızası için bir de yeni yerleri sizler bulun da vatandaşın başını sıkıntıya sokmayın.

Siyasetin vatandaşın sorunlarına sözüm bulunacağı bir iş olduğunu hatırlayın. Önce sorun yaratıp sonra da çözümünü vatandaşa bırakmayın.

Esnafın karşısına çıkıp “Başınızın çaresine bakın” diyorsunuz.  Sizi milletvekili yapan ve sorunlarının çözümü için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderenlere söylüyorsunuz bunu.

Şu Samsun’un hangi sorununu çözüme kavuşturdunuz? İşsizliği mi azalttınız, vatandaşın milli gelirini mi artırdınız, sokakların dilencilerden ve arındırılması için mi çalıştınız, ne yaptınız?

Samsun sanayisini geliştirdiniz mi?

15 bin işçiye iş bulacağınızı partinizin Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından vatandaşa verilen tersane sözünü mü yerine getirdiniz?

Esnafa “çözümü siz bulun yani başınızın çaresine bakın” diyorsunuz şimdi. Siz neden Ankara’dasınız, sorunları çözmek için değil mi?

Çünkü rahatsınız, vatandaş sormuyor, sorgulamıyor. Seçim zamanı nasıl olsa oyunu bize verir biz yine vekil oluruz, yüksek maaşı alır sadece konuşuruz diye düşünüyorsunuz herhalde.

Ancak “keser döner sap döner gün gelir hesap döner” sözünü unutuyorsunuz.

 

VATANDAŞ ÇÖZÜM ARIYOR

Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER), 2017 yılı içerisinde 44 bin 421 başvuru ile ilgili işlem yapıldığı belirtildi.

Bu rakamlar neyi gösteriyor hiç düşündü mü yetkililer. Bu acı rakamlar bir gerçeği de gözler önüne seriyor.

Demek ki vatandaş, devletin bu kadar dairesi, çalışanı yöneteni, çözüm üretecek ilgilisi olmasına rağmen çözümü yine de Ankara’da arıyor. Kısaca, Samsun’dan sorunlarının çözülebileceğine inanmıyor.

Rakamlar, vatandaşın Samsun’daki Devlet Dairelerinde sorunlarının çözüme kavuşturulabileceğine inanmadığı gerçeğini de ortaya koyuyor.

Ne hallere gelmişiz de haberimiz olmamış.

Deve kuşu misali, başımızı kuma gömmüşüz ancak arka tarafımız açık kalmış.

 

ŞİMDİ DE CAMİ

İlkadım İlçesi'nde bulunan Büyük Camii'nin, şehit veya tanınmış isimlerin olduğu cenazelerde oluşan cemaati kaldırmadığını belirten Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, "Kentimizi temsil edecek ve buluşma noktamız haline gelecek bir camiye ihtiyacımız var" dedi.

Buyurun bakalım, bir tartışma konumuz daha oldu. Müftü Bey Türk toplumunun din ve cami konusunda hassa olduğunu bildiğinden olsa gerek böyle bir öneride bulunmuş olmalı.

Samsun’daki Büyük Cami cenazelerde kalabalığı kaldıramıyormuş. Hem de tanınmış insanların cenazelerinde oluyormuş bu.

Ben İslam konusunda alim değilim, fetva da veremem o kadar bilgim yoktur. Ancak şunu biliyorum; İslam’da gösteriş ve şaşaa yoktur. Önemli olan kalabalıkta görünmek değildir.

Müftü Bey Samsun’un çeşitli camilerine sabah namazını kılmaya gidebilir mi?

Belki oralarda kaç kişilik cemaatin olduğunu görür.

Cami yaptırmak için vatandaş hayırda bulunacak, Müftülük bir imam ve müezzin atayacak.

Türkiye’nin en büyük kadrolarından birisi sanırım Diyanet İşlerinde. İmamların görevleri sadece gelen cemaati bilgilendirmek mi, camiye gelen cemaatin sayısını artırmak mı?

Müftü Bey tebdili kıyafet dolaşın mahallelerdeki camilere de gidin sadece Büyük Cami’ye değil.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Övülmek isterseniz, alçakgönüllülüğü yem olarak kullanınız. Lord Chesterfield