bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Başarıya Inanmak
Yazarlar // 19 Şubat 2015 Perşembe 00:00

Ragıp GÖKER

Yener Cabbar dün “AK Parti’nin aday adayları sahada, CHP ise ön seçime odaklanmış, üye bazında çalışıyorlar. Hatır gönül işleriyle işi götürmeye çalışıyorlar” diye yazmış.
Yener Cabbar haklıdır, onu böyle düşünmeye ve bunu yazmaya iten nedenler vardır elbet ama bence bu nedenlerin başında yereldeki yönetim anlayışı yatıyor.
Partide örgütlerin arasında bir kopukluğun olduğu muhakkak.
Ama parti içerisinde seçimin kazanılmasına dönük gayreti olanlar da var.
Mesela genç ve dinamik bir ekibe sahip İlkadım İlçe Başkanı Arzu Sabuncu, genç ve dinamik ekibiyle şu sıralar her mahallede bir toplantı yapıyor.
Geçen Hafta Yenidoğan Mahallesindeydiler.
Sanırım bu onuncu toplantıydı, zira bir önceki hafta da İlyasköy mahallesinde mahalle halkının da katılımıyla toplantı yaptıklarını biliyorum.
Bir de ‘Köy Raporu’ yayınladılar biliyorsunuz.
İlçe örgütünün oluşturduğu bir komisyon İlkadım’ın köylerini taramış. Rastgele kapıları çalarak halka “Bir sorununuz var mı, biz sizin için ne yapabiliriz?” gibi soruları yöneltmişler.
Bu konuda bir rapor hazırlamışlar, raporla ilgili haberi Hedef Halk başta olmak üzere Samsun medyasında okumuşunuzdur.
Ön seçim kararı da partide büyük bir heyecana sahne oldu biliyorsunuz.
Ama ön seçim kararı Genel merkez Yönetimi tarafından henüz açıklanmamışken İlkadım İlçe Başkanı Arzu Sabuncu bir ilke imza atarak aday adaylarını partililerin huzuruna çıkardı.
Bu hareketin yıllardır üzerine ölü toprağı serilmiş gibi bir algı uyandıran CHP’de seçime dönük bir sinerji yarattığı anlaşılıyor.
Ama benim anlayamadığım, İlkadım ilçe Başkanının bu kararının İl Başkanından eleştiri almasıdır.
Bir mazereti vardır muhakkak ama İl Başkanı Dinçer Soylu, “Niye yapılıyor” diye eleştirdiği o toplantıya da katılmayarak herkesi şaşırtmış oldu.
Dinçer Soylu iyi bir insan, onunla ilgili eleştiri yaparken kendisini incitmekten de korkarım ama bazen öyle sözler ediyor ki eleştirmeden de olmuyor.
Mesela o toplantı için “Onlar aday adayı olmaya adaylar” dedi.
“Ne demek istedi” diye uzun süre düşündüm “CHP’nin il Başkanı, bence bu ülkede herkesi siyasetin içine çekerek demokrasi mücadelesi vermeye çağıran bir partinin il başkanı olarak bu sözü söylememeli” dedim.
Dün gazetelerdeki bir açıklamasını daha okuyunca bir kere daha “Pes yani” dedim.
Hani AK Parti “Samsun’dan 8 çıkaracağız” diyor ya. Buna karşın Dinçer Bey “8 Milletvekilini biz çıkaracağız” demek yerine “AKP için 8 vekil hayal” demiş.
Yenilgiyi peşinen kabul etmiş yani.
Haberi hazırlayan Muhabir arkadaşımız Ercan Onuk’a “Başka bir şey söyledi mi?” diye sordum.
“Biz Samsun’da ikinci parti olacağız” demiş.
Şimdi CHP İl Başkanının bu sözleri karşısında bir eleştiri yazmazsam, “Seçimin kazanılmasına dönük gayreti olanlara haksızlık ederim” diye düşünürüm.
İkincilik iddiasıyla aslında yenilgiyi baştan kabul etmiş yani.
Sonucu önceden belli olan bir maça takımlar sayaya neden çıkar?
“Birinci olamam” diye sahaya çıkan takım için, ikincilik de hayal olur.
Başarılı olacağına bir il başkanı inanmıyorsa, ekibini nasıl inandıracak merak ederim doğrusu.