bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Başarısızlığın İtirafı
Yazarlar // 10 Şubat 2021 Çarşamba 23:16

İsmail BAŞARAN

Okullar açılıyor açılacak derken Milli Eğitim Ziya Selçuk’tan bir açıklama geldi. Bakan Selçuk 'liseler 1 Mart günü açılacak dedi. Ancak ne hikmetse Samsun’da yöneticiler 8 lisede 15 Şubat'ta yüz yüze eğitime geçileceğini belirtiyorlar.

Bakan 1 Mart diyor, Samsun’da 15 Şubat deniliyor. Birileri öğrencileri yanıltıyor da kim yanıltıyor? Sadece öğrencileri değil, aynı zamanda velileri de yanıltıyorlar. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Rüstem Kuruoğlu ve Birleşik Kamu İş İl Temsilcisi Rüstem Kara, bu konuda iki kurumun görüş ayrılığına düştüklerine de dikkat çekiyorlar.

Samsun’da okulların 15 Şubat Günü açılacak olması kararının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini Samsun Valiliği de istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü kararının birbirini tutmaması kafaları karıştırıyor. Aynı kurumun iki ayrı kararı alması ve uygulayacak olması velileri de tedirgin ediyor. Sadece öğrenciler ve veliler değil tedirgin olanlar. Öğretmenler de tedirgin.

Tedirginlik bir yana bu durum bir gerçeği de ortaya koyuyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitimde öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayamadığı da gözler önüne serilmiş oluyor. Hani devir teknoloji devriydi, hani öğrenciler teknolojiden yararlanıp ellerindeki tablet ve bilgisayarlarla eğitime katılacaklardı, ne oldu. Tablet ve bilgisayar dağıtılamadığı için mi hemen okulların açılması isteniyor. Okulların açılmasında, yüz yüze eğitimin başlatılmasında salgınla ilgili bir sorun yaşanmayacaksa o zaman neden kafeler, lokantalar ve işyerleri kapalı, neden çay ocaklarında oturulamıyor?

Bakanlığın acilen öğrencileri sınıflara yığıp yüz yüze eğitime geçecek olmasının geçmek istemesinin altında öğrencilere tablet dağıtımında başarısız olduğunu kabul etme gerçeği mi yatıyor?  Sadece ilkokullar değil anaokulları da eğitime başlayacak. Birileri bizi kandırıyor olmalı. Ya salgın denildiği kadar değil, ya da iktidar bu dönemi iyi yönetemiyor. Her iki taraftan bakıldığında görülüyor ki olan öğrencilere ve küçük esnafa oluyor.

Bu işin düzeltilmesi için birilerini suçlamak da yanlış, çünkü toplumlar hak ettikleri şekilde yönetilirler. Demek ki hata bizi yönetenlerde değil, böyle yönetilmesi isteyen bizlerdedir.

 

HANCIOĞLU DA OLMASA

CHP Parti Meclis Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Mart 2019'da Tekkeköy ilçesi girişinde vatandaşlarla buluşması sırasında 250 Yataklı Tekkeköy Devlet Hastanesi için yüklenici firma sahibinden aldığı '600 günde hastane bitecek' sözünü hatırlattı. Hancıoğlu: "700 gün geçti, Tekkeköy Devlet Hastanesi nerede?" diye sordu.

İhale şartnamesi gereği 750 gün iş gününde tamamlanması gereken, hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 600 günde tamamlanma sözü alarak temelini attığı 250 Yataklı Tekkeköy Devlet Hastanesi'nin henüz tamamlanamaması yine İktidarın bir işi zamanında yapamadığını gözler önüne serdi. Soru bir tarafa Milletvekili Hancıoğlu da olmasa Samsun TBMM’de gündeme bile gelmeyecek, tamamlanacağı sözlerin verildiği zamanda hizmetlerin vatandaşla buluşturulamadığı görülmeyecek.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bir tehlike anında gemiden uzaklaşan fareler, geminin batmamasını bir türlü affedemezler. (Wieslaw Brudzinski)