bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Baş ve Ayaklar
Yazarlar // 13 Ocak 2021 Çarşamba 09:55

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediyesinde Rüşvet ile ilgili tutuklamalar görüşülürken “Basın Bayramı’ndan iki gün sonra Basına engelleme yapıldı. Ve maalesef bu tutum “Balık Baştan kokar” sözünü hatırlattı bize.
“Baş nereye giderse ayaklar da oraya gider”  derler ya aynen öyle oldu ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir basın mensuplarının kameralarını kapattırdı. Çünkü o sırada rüşvet konusu gündemdeydi ve tartışılıyordu. Demir sadece kameraları değil toplantıyı da kapattı.
Eğer bir kişinin (Burada kişi olarak Mustafa Demir’den bahsediliyor) konuşulmasını istemediği bir konu varsa, o kişinin de konuşulacak konu içinde olduğu sonucuna varmak gerekir. Mustafa Demir bu konuyu neden görüşmek istemedi, asıl bu konuda kendisinin bir açıklama yapması Samsun halkına bilgi vermesi gerekir. Bunu yapmıyorsa ya yanlı davranıyordur ya da görevini yapmıyordur.
Bunun üzerine de CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, yüklendi. Tekcan, "Biz yıllardır liyakat diye bağırıyoruz. Rüşvetten tutuklanan daire başkanını siz göreve getirdiniz, sizin sorumluluğunuzda. Bundan sonra liyakatli kişilerin göreve gelmesi konusunda bizde CHP grubu olarak, üzerimize düşen görevi yapmakla yükümlüyüz "dedi. Buyrun bakalım, ne demek şimdi? Göreve getirdiğiniz kişi hem liyakatsiz hem de rüşvetten yargılanıyor diyor Sayın Tekcan.
Sayın Demir, kameraların kapanması sizin lehinize değil aleyhinize sonuçlar doğurabilir. Kameralar önünde yapılacak tartışmada ek cümleler olmaz, ancak kameralar kapalıyken her şey konuşulur. Milletin ağzı torba değil ki büzesiniz, bu konu çok su kaldıracak bunu siz de biliyorsunuz.
Ben bu durumu yadırgamıyorum, biliyorum ki “Baş nereye giderse ayaklar da oraya gider” cümlesi artık çok yaşanıyor Türkiye’de. Medyanın bir bölümü gerçekleri yazarken bir bölümü de kendilerine göre geçekmiş gibi bir şeyler yazıyorlar.
Yapılacak tek iş ya gerçekleri yazmaya devam etmek ya da balığın koktuğunu hissetmek ve hissettirmeye devam etmektir.

GÜNÜN SÖZÜ
İsterseniz yanlış düşünün, ama her durumda kendi kafanızla düşünün.  (Doris Lessing)