bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Barış Harekatının Yıl Dönümünde
Yazarlar // 21 Temmuz 2018 Cumartesi 00:39

Ragıp GÖKER

Dönemin Başbakanı Rahmetli Bülent Ecevit, 44 yıl önce TRT ekranlarından ''Biz aslında savaş için değil, barış için; yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için Ada'ya gidiyoruz'' diye o tarihi açıklamayı yaparken, Serçe Ahmet'in Çay Ocağında, YSE kampının büfesinde görevli babamla Atakum'a gidecek kurumun servis aracını bekliyorduk.

Henüz 16 yaşındaydım, çocukluktan delikanlılığa geçiş aşamasında olduğum için savaşı bir oyun olarak algılıyordum haliyle.

Ve fakat

Henüz kızlarıyla da tanışmadığım için iki oğlunu birden savaşa gönderen Rahmetli Kayınpederimle, Kayınvalidem gibi anne ve babaların ne hissettiğini de anlayamazdım.

Kendilerinden de dinlemiştim ama karımın sıklıkla anlattığına göre, uyku nedir bilmemişler o vakitler.

TSK'nın açıkladığı şehit haberleri nedeniyle kulakları hep radyodaymış.

Bugün de kınalı kuzularımızı doğu ve Güneydoğu'ya gönderen anne ve babalar gibi.

Ordumuz , Kıbrıs'a Rahmetli Ecevit'in de söylediği gibi barış götürmüştür ve o barış sadece Türklere değil Rum'lara da, tarafımızdan hediye edilmiştir.

Tanıma ve elini öpme fırsatı bulduğum Büyük Kahraman Rahmetli Rauf Denktaş, Enosis sevdasıyla yanıp tutuşan Rum'ların zulmüne karşı direnirken, Kıbrıs halkıyla birlikte çok acılar çekmişti.

Nikos Sampson'un gerçekleştirdiği darbe sonrasında EOKA B örgütünün, Türk halkına karşı toplu kıyıma girişecekleri biliniyordu.

Buna seyirci kalamazdık.

Rahmetli Turan Güneş'in, Londra görüşmelerinden sonuç alınamayacağını anlamasından sonra söylediği ''Ayşe tatile çıksın'' şeklindeki parola mesajıyla başlamıştı harekat.

Mücahitlerle birlikte yürütülen  ve başarıyla sonuçlandırılan Barış Harekatı sayesinde Türkler ve Rumlar,  adada 44 yıldır barış içinde yaşıyorlar.

Başta Rahmetli Bülent Ecevit, başkanlığındaki zamanın hükümet üyeleriyle, yine Rahmetli Rauf Denktaş önderliğindeki Kıbrıslı Mücahitleri ve harekat sırasında hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Allah Rahmet Eylesin.


* * *

Hayvancılık öldü, Samsun'a pis koku miras kaldı

Dün sabah samsunu saran o pis koku nedeniyle evlerimizin pencerelerini açamadık.

Hayvancılığımızı öldürdük biliyorsunuz.

Kurbanda kesmek için yeterince hayvanımız olmadığı anlaşılınca, yurt dışından gemilerle hayvan taşıyoruz.

Limanımızdan, yurdun dört bir yanına dağıtılmak üzere bir gemi dolusu hayvan geldi.

Tabi başta tezek kokusu olmak üzere envai çeşit pis kokuyu da beraberinde getirdi.

Hayvancılığımız öldü, Samsun'a da pis bir koku  miras kaldı.