bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Baraj ve Grup Korkusu
Yazarlar // 15 Mart 2021 Pazartesi 09:40

İsmail BAŞARAN

Son günlerde Türkiye salgın hastalık gündeminden uzaklaşıp yapılacak bir seçimde CUMHUR İttifakı üyelerinin TBMM’ye girip grup kurması konusuna yoğunlaşmış durumda. Yeni kurulan siyasi partilerin bu  konuda tedirgin olması düşünülürken asıl korkuyu sanırım MHP yaşıyor. Sızan kulislere göre MHP, barajın yüzde yedi bandına çekilmesini istiyor. Acaba neden böyle bir düşünce içine girmiş durumdalar?

Bunun altında yüzde on barajını bulamayıp grup kuramama korkusu mu yatıyor. Grup kurulmasa da olur herhalde, milletvekilleri teker teker dışarıdan destek verebilirler. Burası Türkiye her an her değişiklik olabilir.

Ancak bu esneklik MİLLET İttifakı’na da yarayabilir. Millet İttifakı’nın CHP ve İYİ Parti dışındaki partilerden gelecek de olabilir. Çünkü yüzde yedi oy çok da büyük bir rakam değil. AK Parti’den ayrılanların ve parti kuranların bir araya gelmesiyle oylarını birleştirirse o zaman ne olacak? MHP’nin grup kuramaması Hükümeti çok zor durumda bırakır. Hatta Hükümet kurulamayabilir. Azınlık Hükümeti ile de işin içinden çıkılamaz. Bütün bunlar Türkiye’nin yeniden fabrika ayarlarına dönmesine yol açar ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi ortadan kalkarsa yeniden Parlamenter sisteme dönülürse ardından araştırmalar başlar ki o zaman sınır kaılarını kapatmak gerekir çünkü Yurt Dışına gidip de gelmeyecek çok insan olabilir.

ÇIKIN ÇIKIN GELİN

Samsun Valisi Zülkif Dağlı ile yatırım yapmak isteyenlerin önünü açacaklarına dikkat çekip gelin çağrısı yaptı. Valİ Zülkif Dağlı, yatırım yapmak isteyenlere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti.

Ülkenin en önemli sorununun işsizlik ve istihdam olduğuna değinen dikkat çeken Samsun Valisi "Her yatırım işsizliğin bir o kadar azalması demektir. Bu anlamda iş ve istihdam sorununu çok önemsiyoruz" dedi.

Sayın Vali’nin bu sözlerinde gizli olan ana konu işsizlik. Samsun’a geldikten sonra konuyla ilgili araştırmalar yaptığı belli olan Sayın Vali Dağlı kapıları açarken ne demek istediğini ifade etmemiş. Yatırım yapacak olanlara alan ücretsiz mi verilecek, üretilen malın pazarlamasında yardım mı edilecek konular şimdilik açıklanmamış, sanırım bu ve benzeri konular yatırımcı geldikten sonra görüşülecek.

Samsun’un üretilen malın nakliyesi konusunda taşımacılığa olanak sağlanan bir il olması yatırımcıları çekebilir herhalde. Yatırımcının gelmesi,ildeki işsizlik oranının azalmasına, cebi para gören çalışanların alışverişleriyle piyasanın hareketlilik kazanmasına da yol açacaktır. Asıl konu budur ve Sayın Vali’nin yatırımcıları çağırmasıyla piyasaya hareketlilik sağlanmasını düşünmesi de herhalde ilk maddedir.

 

AŞI NEREDE AŞI

Türkiye’de Sağlık Bakanlığı aşılama konusunda sınıfta kaldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamalara artık vatandaşların büyük bölümü inanmaz duruma geldi. Önceleri söylediği ve açıkladığı her duruma inananlar artık gerçek mi sorusunu sormaya başladı.

Vatandaşların büyük bölümünün aşılanamadığı Türkiye’de sistemin iyi çalışmaması, ve yurt dışından yeterli aşı sağlanamaması vatandaşı da düşündürüyor. Gelen aşılar ve ikinci doz aşıların vurulması konusunda söylentiler de artmaya başladı. Söylentilerden birisi de ikinci doz aşıyı vurduranların rahatsızlandığı yolunda. İkinci doz aşılar başağrısı yapıyormuş, doğru mu bilmiyorum, bular belki de söylenti ancak Allah kısmet eder ve stoklar tükenmez ise gerçekle birkaç gün içinde yüzleşeceğim. İkinci doz aşının ne yapıp yapmadığını da buradan anlatırım. Şimdilik sıramı bekliyorum, hayırlısıyla.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. Mevlana