bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Banane Mülteciden!
Yazarlar // 28 Haziran 2019 Cuma 01:13

İsmail BAŞARAN

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşmasında yine Suriyeli mültecileri gündeme getirdi. Erdoğan mülteciler için "Pek çok Batılı komşumuz yüksek duvarlar arkasına saklanmayı, dikenli tel örgülerin arkasında huzur aramayı tercih etti" dedi.

Peki, biz ne yaptık?

Hükümet politikası olarak dört milyonu aşkın Suriyeliyi başımıza bela ettik. Sokaklarımız Suriyelilerden geçilmez durumda, gelene gidene omuz vuran mı ararsın, çeşitli suçlara karışanlar mı, hangisini istersen var cadde ve sokaklarda. Suça karışanlar hakkında ise yayın organlarında çok az satırlar yer alıyor. Acaba iktidar Suriyelilerin karıştığı suç oranlarının armasının halkı galeyana getirmesinden mi korkuluyor?

Gitsinler memleketlerine, geri gönderilsinler. Ben vatandaş olarak artık Suriyelilere bakmak istemiyorum, ekmeğime ortak edilmelerine ise karşıyım.

Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet tamam da neden bu yabancıların geçimi hep dar gelirliye yükleniyor? Saraylar yapılan bütçelerden kısıp baksınlar Suriyelilere.

Vatandaş neden dar gelirli olmaya itiliyor, hiç üretmenden tüketenlere neden bakıyoruz. Eğer bu politikaysa Türkiye’nin geleceği için yanlış bir politikadır. Türkiye’nin özellikle de güneydoğu bölgesindeki demografik yapısının yakında değişeceğinin sinyalleri alınmaktadır.

Suriyeliler  iş kuracak ve kendilerinden vergi alınmayacak, Suriyeliler askere gidip ülkelerini düşmana karşı korumak yerine kaçıp Türkiye’ye gelecek sonra da on yıla kalmaz TBMM’de kendilerini temsil edecek partiyi kuracak.

Ben de vatandaş olarak bu oyunu yiyeceğim öyle mi? Vallahi arkadaş Türkiye’nin üzerine oynanan bu oyunu ben yemiyorum, yiyen varsa Suriye’ye gitsin. Türk insanının yardımseverlikten oluşan yumuşak karnına vurmaya kalkanlar zamanı gelince hesabını verirler.

Bu hesap da İstanbul seçimleriyle sorulmaya başlandı galiba.

Aman dikkat edilsin, Türkiye yeni bir oyuna gelmesin ve yeni bir kalkışına zemin hazırlanmasın. Kimse de etnik azınlıkları ve dini kendi emellerine alet etmesin. Artık kalınmaya odaklanmak gerekir.

Kimse de yönetim beceriksizliklerini dış güçlere yüklemeye kalkmasın, bir yapamıyoruz deyip çekip gitsinler. Yenilenme rüzgarı yelkenleri şişirdi çünkü.

GÜNÜN SÖZÜ

Bir deliyle benim aramda tek bir fark var. Deli aklının yerinde olduğunu sanır. Bense deli olduğumu biliyorum. Salvador Dali