bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
BALIK BAŞTAN KOKAR
Yazarlar // 22 Ocak 2020 Çarşamba 13:53

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, partisi AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dümen suyuna girmiş ve akıntıya kaptırmış kendisini gidiyor.

Oysa Mustafa Demir, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Partisine değil de Samsun halkına hizmet edeceği sözlerini vermiş ve seçilmişti. Oysa durum hiç de öyle görünmüyor. Çiftlik Caddesi’nin yeniden araç trafiğine açılmasından sonra şimdi de israf geldi gündeme.

Mustafa Demir Samsun’un Havza ve Lâdik ilçelerinde üst düzey yöneticiler için otel kapatınca tepkilerin odağına oturdu.

Vatandaşın açlıktan ağzı kokarken, karnı guruldarken, milletin parasıyla otel kiralamak da ne oluyor başkan? Otel kapatma işinden sonra muhalefetteki CHP ve İYİ Parti başkanları da olayı kınadı. CHP Samsun İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak ve İYİ Parti Samsun İl Başkanı Avukat Recep Güleroğlu da bu durumun üzücü olduğuna dikkat çekti ve konunun israf olduğunu vurguladı.

AK Parti Genel Başkanı için Türkiye’nin çeşitli yerlerinde saraylar yapılıyor da Samsun Büyükşehir Belediyesi iki oteli neden kapatmasın değil mi? Kışın sıcak suda çimmek kemiklere iyi gelecektir. Havza’da da kaz tiridi var, aman ha dikkat, tiridi çimmeden yemeyin boğazınıza tıkanabilir. Otelde kimler ne için kalacak ve ücretlerini kim ödeyecek, bir de bu açıklansa ne iyi olur. İşi garip tarafı ne biliyor musunuz?

Otellerden birinin sahibi CHP Samsun Milletvekili… Acaba CHP’den AK Parti’ye bir geçiş mi olacak diye aklıma takılıyor sonra da burası Türkiye olmaz olmaz demeyin, gün gelir olmazın da olduğunu çok gördük.

Bu arada Samsun Büyükşehir'in borcunun bir milyar 664 milyon lira olduğunu da hatırlatalım.

Yani kısaca Belediye borç batağında bulunuyor. Böyle durumdaki bir belediyenin çok sayıda sosyal tesisi olmasına rağmen, Havza'da ve Ladik' ilçesinde otel kapatmasına bir anlam verebiliyor musunuz?

Şimdi bu iki otelin Samsun ve ilçelerini tanıtmak amacıyla kapatıldığını söylerlerse de şaşırmam. Çünkü genlerinde israf var…

TÜRKİYE VE MUTLAKIYET

Önce Mutlakıyet yönetiminin ne olduğunu anlatmaya çalışayım.

Mutlakıyet (Monarşi), bir devlet yönetiminde, devletin temel güç ve yetkilerinin tek kişide toplandığı yönetim biçimidir.

Bu yönetim anlayışında gücü elinde toplayan kişiyi sınırlandıran herhangi bir yasa yoktur. Bu açıdan yönetenin sınırsız iktidarı bulunmaktadır.

Şimdi şu sorunun yanıtının ne olduğunu düşünelim:

Türkiye Demokrasi ile mi yönetiliyor yoksa mutlakıyet (Monarşi) ile mi?

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyanın en zor şeylerinden biri, herkesin düşünmeden söylediğini, düşünerek söylemektir. Alain