bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bakan Çözüm İçin Gelmeli
Yazarlar // 25 Kasım 2016 Cuma 08:05

Ragıp GÖKER

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la birlikte, havaalanının kapatılma konusunu görüşmek üzere bugün Samsun’da olacak.
Bakan Bey, acaba sorunu çözmek için mi geliyor, yoksa O’da, DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak gibi ’’Onarım işini bir firmaya verdik o nedenle tadilat sırasında havaalanınızda kapatılacak’’ deyip, basın toplantısını 8 dakikada bitirecek mi?
Ulaştırma Bakanının da bizim gazımızı almak için geliyor olmasından ciddi, ciddi endişe duyuyorum zira.
Zihnimi böylesi düşünceler kemiriyor olsa da, Ulaştırma Bakanının Samsun’a sorunu çözmek için geliyor olmasını gönülden dilerim.
Şimdi hazır Bakanı bulmuşken, cevaplarını Samsun halkının da merak ettiği o soruları sormak isterim:
-  Onarım işi, havaalanı uçuşlara kapatılmadan da yapılabilir mi?
Ki, basında buna dair örnekleri içeren haberler yayınlanıyor.
DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, kendisini ziyaret eden CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin’e ‘’Bu durum bize ders oldu, ikinci pistin gerekli olduğunu biz de anladık’’ demiş.
​Genel Müdür ayrıca, ikinci pistin onarımdan sonra yapılacağını ama alanın yine de kapatılacağını söylemiş.
Alanımıza ikinci bir pist yapılacaksa, onarıma ikinci bir pist tamamlandıktan sonra başlanması daha mantıklı değil mi?
-  Samsun’da bu pist onarım işinin partinize yakın bir firmaya verildiği konuşuluyor, bu konuda bir açıklama yapacak mısınız?
-  İhale şartnamesinde, 11 aydan bitirileceği yazan onarımın, gerek DHMİ Genel Müdürü ve gerekse Valilik tarafından üç ayda bitirileceğini iddia ediliyor.
Siz onarımın üç ayda bitirileceğine inanıyor musunuz?
Bu soruları sorduktan sonra Ulaştırma Bakanına, devlet işlerinde bir inşaatlar başlasa bile ne zaman biteceğini kimsenin tam olarak kestiremeyeceğini hatırlatmak isterim.
Nitekim yeni stadımızın 2015 yılında hizmete açılacağı söylenmişti ama ‘’Müteahhitlerden biri iflas etti’’ gibi gerekçelerle, gecikmeler yaşandığını ve bu nedenle iki yıl önce açılacağı duyurulan stadımızı anca seneye bitirebiliyoruz.
Yaz aylarında Samsun’da olimpiyat yapılacağını da herkes biliyor.
Havaalanımızdaki pistin onarım işini alan firma da batarsa maazallah, bir rezaletle karşı karşıya kalırız ki bunun olmasını kime istemez.
Atatürk Stadı, İzmir Akdeniz Oyunları için 1971 yılında yaptırılmıştı.
İhaleyi alan firma ‘’Stadı tamamlamak için param yetmiyor’’ demiş ve inşaatı durdurmuştu da, o devrin hükümetinin, rezaleti önlemek için, müteahhide açıktan para verdiğine dair haberler hafızamızdaki tazeliğini koruyor hala