bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bahçeli Ata Ata Partiyi Bitirecek
Yazarlar // 15 Şubat 2017 Çarşamba 06:27

Ragıp GÖKER

Devlet Bahçeli, ilk önce Sinan Oğan'ı kovmuştu ama Sinan Bey, mahkeme kararıyla partiye tekrar dönebilmişti.

Daha sonra da "Bu partiyi senden daha iyi yönetirim" diyerek, karşısına aday olarak çıkan Meral Akşener'i kovdu.

Sinan Bey döndü ama Meral Hanım partiye dönemedi bir daha.

Akşener'in, partiden atılmasıyla bile yetinilmedi.

Kim ve neden yaptı bilinmiyor henüz ama geçen hafta referandum için 'Hayır' kampanyasını başlatmak amacıyla konuşma yapacağı Çanakkale'deki otelin elektrikleri bile kesilmişti.

Meral Hanım yine de mum ışığında megafonla konuşarak, maçın henüz bitmediğini gösterdi.

Maçlar iki devrelidir biliyorsunuz, Bahçeli maçın ilk yarısını kazandığını düşünebilir.

İkinci yarının oynanmasına izin verilirse, Bahçeli için işte o zaman 'yandı gülüm keten helva' halleri başlayacaktır.

Devlet Bahçeli, konjonktürün O'na kazandırdığı avantajla, son olarak, Genel Başkan koltuğunda oturduğu o partiyi Alpaslan Türkeş'le birlikte kuran üç kişiden biri olan Muzaffer Özdağ'ın oğlu Ümit Özdağ'ı da partiden kovdu.

Türkiye'nin yetiştirdiği önemli strateji uzmanı bir akademisyen olan Özdağ, Bahçeli tarafından daha önce de kovulmuştu ama O'da Sinan Oğan gibi geriye dönebilmişti.

O yolun Ümit Hoca için de şimdilik kapandığı anlaşılıyor.

Ki;

Bahçeli, Sinan Oğan'ı da, Türk Tarih bilimine önemli katkıları olmuş Yusuf Halaçoğlu gibi milletvekilleriyle birlikte yine partiden atmk için hazırlık yapıyor.

Sinan Oğan'ı kovma planının gerekçesi de, kendisine rakip olduğu için mi bilmiyorum ama Halaçoğlu ile birlikte diğer milletvekillerini referandumda "Hayır" diyeceklerini açıkladıkları için atacak galiba.

Devlet Bahçeli, Başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliğine devletin bekası için "Evet" diyeceklerini söylüyor ancak, partisinin önemli isimlerini MHP'den atarak, bunu kendi bekası için yapıyor gibi bir algı uyandırıyor.

Bahçeli'nin parti içinde kendisine muhalif olan isimlere tahammül göstermeyeceği anlaşılıyor.

Bahçeli, ülke siyasetinde olması gerektiğini düşündüğümüz bu kadar değerli siyasetçiyi teker teker atarak, koltuğunu şimdilik kaydıyla sağlamlaştırdığını düşünebilir ama ata ata partiyi de bitirecek.

Bunun farkında mı?

İşte ondan emin değilim.