bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
BAHÇELİ AK PARTİ SÖZCÜSÜ
Yazarlar // 16 Ekim 2020 Cuma 12:01

İsmail BAŞARAN

Bilge Temel'e sormuşlar: ''Bir insanın zekâsını nereden analarsınız?'' ''Konuşmasından '' diye cevap vermiş.

''Ya hiç konuşmazsa? '' demişler; ''O kadar akıllı insan yoktur ki…'' Temel’in bu ifadesi nereden aklıma geldi diye sormayın sakın. Çünkü Temel bu ifadesinde Türkiye gerçeğinin tam da kendisini anlatmış bizlere. Türk siyasetindeki blokları ele aldığınızda CUMHUR İttifakı adına söz söyleyen Bahçeli’yi görüyorsunuz karşısında.

İktidarın yapamadıkları, hayat pahallılığı, geçim zorluğu, emekli maaşları gibi bir dolu konu ile iktidar eleştirildiğinde hemen Bahçeli çıkıyor ortaya ve saldırmaya başlıyor karşısındakilere.

Oysa aynı bahçeli bir zamanlar bugün yanında olduklarına konuştuğu yerden ip atıyordu. O ip sanırım yanlış anlaşılmıştı o günlerde vatandaş “yüce divan olarak” yorumlamıştı. Bahçeli o günlerde ip attıklarına acaba “ben size bu iple bağlıyım” mı demek istemişti?

İşte ben bu sorunun yanıtını bulamıyorum, aklım almıyor bu kadar değişikliğin bir insanda nasıl olabileceğini. Ya vatandaşı o dönemlerde kandırmak için ip

Atıyordu ya da şimdi 360 derecede döndü. Şimdi Sayın Bahçeli’ye sorsanız milletin geleceğini düşündüğünü, ülkeyi düşündüğünü söyleyecektir. Oysa Türkiye topraklarında maden arayanların çoğunun yabancılar olduğunu mutlaka biliyordur. Acaba Sayın Bahçeli içinde bulunduğu İktidar tarafından dibe vurdurulan ekonomik şartlar nedeniyle vatandaşın çöp bidonlarından yiyecek toplamayı artırdığını da biliyor mu? Asgari ücretin çalışana yetmediğini işyerlerinin kapanmakta olduğunu biliyor mu Sayın Bahçeli? Nasıl oldu bilmiyorum ancak Sayın Bahçeli’ye, attığı o ipi boynuna dolaması için geri mi attılar?

 

VATANDAŞIN PARASINA YAZIK

Samsun’dan Sinop yönüne giderken Bafra ilçesinden çıkışta bir tepenin üzerinde metruk bir inşaat alanı göreceksiniz. Bu ne mi? Bafra’nın Çetinkaya mahallesinin tam tepesinde bir hastane yapılıyordu. Bafralıların bir araya gelip kurdukları bir dernek tarafından yaptırılan bina kaderine terk edilmiş vaziyette duruyor.

Bu bina neden Hastane yapılmadı, bulunan paralar ne kadardı ve nereye harcandı, plansız programsız vatandaşın verdikleri yardımlar heba mı edildi?

O paraları hastane yapılacak yere gömenlerden hesap soruldu mu, elbette hayır. Sorulsa bile anıt alınamayacaktır. Hep böyle olmuyor mu, vatandaşın paraları yüklenici firmalara aktarılıyor, firma parasını alıyor vatandaş bitmemiş ve bu nedenle sağlık hizmeti veremeyen binasının çürümesine bakıp duruyor.

 

KİMLER HASTA OLACAK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı geliyor. Daha önceleri olduğu gibi bakalım bu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kimler hasta olacak kimler yurt dışına çıkacak?

Önceki yıllarda çeşitli bahaneler üretip Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılmayanlar nasıl bahaneler üretecek? Salgını mı öne sürecekler dersiniz yoksa kendileri mi hasta olurlar? Yine bekliyorum 29 Ekim günün, not vermek için

GÜNÜN SÖZÜ

Çiçeğin dikeni var diye üzüleceğimize, dikenin çiçeği var diye sevinelim. (Goethe)