bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Aynı Ülkede mi Yaşıyoruz?
Yazarlar // 23 Kasım 2018 Cuma 00:54

İsmail BAŞARAN

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak alınan tedbirlerin finansal piyasalar üzerindeki olumlu etkilerinin görülmeye başlandığını belirtip "Göstergeler 2018'in 2. yarısında yavaşlamaya işaret ediyor" dedi. Bu açıklamayı da tüm vatandaşlar duydu.

Ben de bu vatandaşlardan birisiyim ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Ancak bir vatandaş olarak Sayın Bakanın bu söylemlerine katılamıyorum.

Önlemler piyasalar üzerinde ne etki yapıyor ki?

Vatandaş emekli maaşıyla geçinemiyor, asgari ücret bir türlü artamıyor, açlık sınırı bile yükseliyor.

Bir türkü artırılmayan asgari ücret şimdi seçim öncesi artırılırsa şaşırmayacağım. Ancak fiyatlar bugüne kadar olduğu gibi yine haliyle artacak, bundan da hiç şüpheniz olmasın.

Yine soğan fiyatları artıyor, kuru yiyebilmek bile zorlaştı. Vatandaş zaten etten vazgeçti.

Yurt dışından inek getir, buğday getir, un getir, şeker getir, insan getir, sonra da tedbirlerin olumlu sonuçlarının görülmeye başladığını söyle.

Başkasını bilmem de ben artık böyle laf salatalarını yemiyorum.

“Samsun'un Havza ilçesine bağlı Kıroğlu Mahallesi'nde kışın toplam 4 kişi yaşıyor.

Türkiye'nin en az nüfuslu mahallesi olan Kıroğlu'nda kışın adeta in cin top oynuyor. Havza ilçesine 6 kilometre uzaklıktaki mahallede kışın sadece iki hanenin bacası tütüyor. Farklı şehirlerde yaşayan vatandaşların yazın tatil için memleketlerine gelmesiyle mahallenin nüfusu biraz artıyor. Camisi de bulunan mahallede cemaat azlığından dolayı imam görev yapmıyor.”

Böyle bir haber okuyacağım hiç alkıma gelmezdi. Ne demek imam yok. Hemen bir imam ve müezzin atanmalı. Yapılacak iş mi bu yani, cami yapacaksın imam atamayacaksın. Gerekçesi ise cemaat azmış. Oraya o cami yapılırken cemaat azlığı düşünülmedi mi, orada cemaat vardı da cami yapıldıktan sonra mı köyü terk ettiler.

Vatandaşın parası harcansın da ne olursa olsun. Bir ülkede, cami çokluğu insanların dinini iyi yaşadığı anlamına gelmez. Ülkenin gelişmişliğini de göstermez cami çokluğu.

Bir ülkenin gelişmişliği üretimin ve ihracatın artmasıyla olur. İslam dini de ahlakı, çalışmayı ve üretmeyi emreder.

Ne olur biri çıkıp çalışmak üzerine bir fetva verse ya..

GÜNÜN SÖZÜ

Yanlışı gören ve önlemek için elini uzatmayan insan, yanlışı yapan kadar suçludur.