bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Aynı Ağa Takılmak
Yazarlar // 14 Eylül 2018 Cuma 00:12

İsmail BAŞARAN

Suriye’de ülkelerini savunmak yerine Türkiye’ye gelen ve adları çeşitli öldürme, gasp gibi olaylara da karışan, adına misafir dediğimiz güruh yermezmiş gibi şimdi de İdlip’ten akın akın gelenler var.

Bu yeni gelenler de Türkiye’nin çeşitli yerlerine gidiyor. Savaştan kaçıp gelenler bir yerde tutulacağına neden Türkiye’nin çeşitli noktalarına dağıtılıyor, bu “Türkiye Türklerindir” ifadelerini çürütmek için uydurulmuş bir projemi acaba?

Daha önce gelenlere benim insanımın harcaması gereken, yaşam şartlarını iyileştirmesi gereken çalışarak kazandıklarından maaşlar veriliyor.

Yeni gelenler de Türkiye’nin çeşitli noktalarına dağıtılacak ve bunlara da maaş bağlanacak mı?

Bu akından Samsun da nasibini almaya başladı. Akın akın geliyorlar ve sınırı geçenlerden bir bölümü kendilerine yer olarak Samsun’u da seçiyorlar.

Samsun’da resmi rakamlara göre zaten 20 bin dolayında mülteci yaşıyor, yeni gelenlerde bu sayı herhalde yine resmi rakamlarla 30 bine yükselebilir.

Bu rakam kayıtsızlarla elli bini aşarsa ne yapacağız?

İşte bütün mesele bu…

Bu yeni gelenler vatandaşların gelir seviyesini mi düşürecek, milletvekilleri ve bakanlar ile Başkan yardımcıları, Başkan’ın da maaşını ve harcamalarını düşürecek mi?

Ülkeyi biz yönetiyoruz diyenler masrafları garip gurabanın üzerine yıkacaklarına kendileri de masraflarından ve maaşlarından da verseler ya paracıkları.

Bütün bunlar Ortadoğu Projesi’nin bir ürünü deniliyor.

Bir zamanlar Türkiye’yi yönetenlerden birisi de “Ben Ortadoğu Projesinin eş başkanıyım” diye fiyaka satmıyor muydu?

Balıklar ağa takıldıkları için “balık akıllı işte” görmüyor ağı deyip durulur ya, asıl balık akıllı olan benim galiba.

Hep aynı ağa takılıyorum.

 

MHP SAHADA

Yerel seçimler için anket ve saha çalışmalarıyla aday belirleme işlemleri sürüyor.

MHP'nin Samsun İlkadım İlçesi Belediye Başkan aday adayı ekonomist Atıf Yiğit de bu çalışmalar kapsamında esnaf ziyaretlerini sürdürüyor.

MHP’nin İlkadım İlçesi Belediye Başkan aday adaylarından Atıf Yiğit seçmenlerle yüz yüze görüşüyor. Yiğit, gördüğü ilgiden de memnun olduğunu söylüyor. Yıllardır İlkadım'da inşaat işi yapan ve MHP'nin belde, ilçe teşkilatının kuruculuğunda bulunan Yiğit dert dinliyormuş.

Dinliyormuş da acaba millet dertlerini anlatabiliyor muymuş?

Yoksa her gittiği terde özellikle esnaflar “oh ne rahatız” mı diyormuş?

 

SERVİSLERE DE ZAM

Piyasalarda zam yağmuru devam ediyor. Önce sinir, ekmek, un, buğday şeker pirinç, gaz, tuz, ardından da okullar açılırken servis ücretlerine zam geldi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) toplantısında gündeme gelen öğrenci servis ücretlerinin fiyat tarifesi belli olmuş. Tabi ki zamlanmış.

Samsun'da merkez servis ücreti 140 liradan 165 liraya çıkarken, diğer mesafelere de yüzde 15-20 arasında zam yapılmış. Verin Mehteri, oklarla öğrenciler mehter marşıyla gitse olmaz mı?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Memleketi temelinden yıkan, milleti esir ettiren, iç cephenin düşmesidir. Mustafa Kemal Atatürk