bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ayak Oyunlarına Dikkat
Yazarlar // 21 Ağustos 2020 Cuma 00:11

İsmail BAŞARAN

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez çalışan sayısının işsiz sayısından daha az olduğunu söyledi. Zeybek genç işsizlerin de Tarihi rekorunu kırdığına işaret etti.

TÜİK her gençten dörtte birinin işsiz olduğuna işaret etmiş. Eğer TÜİK’in bu rakamları doğruysa yani insanlarımız işsizse bir bakanın çıkıp da ekonomimizin uçmakta olduğunu söylemesi en basit ifadeyle vatandaşı yani beni aptal yerine koymasından başka bir anlam taşımaz. Ben abdal olabilirim ancak hükümet tarafından açıklanan rakamlara inanacak kadar da aptal değilim. Cumhuriyet öncesi yapılanlar yani vatandaşı körleştirmek için kullanılan ayak oyunları ve açıklamalar bugün de sürüyor. Kısacası İktidar tarafından yalpan açıklamalarla insanlar körleştiriyor, her taraf ışıl ışıl gösterilmek isteniyor.

Zamanın başbakanı kayıkla geziyor ve dalkavuklar da başka bir sandalla onu takip ediyormuş. Başbakanın kayığı birden karaya oturmuş. Kayığın hareketsiz kaldığını gören dalkavuklar merakla seslenmişler:

"Ne oldu efendim, ne oldu?"

Başbakan homurdanmış:

"Ne olacak? Oturduk!"

Dalkavuklar hep bir ağızdan haykırmışlar:

"Güle güle oturun efendim, güle güle oturun!"

Vatandaş da yönetenler de bugünün Türkiye’sinde güle güle oturuyorlar…

İnsan hakları, özgürlük, eşitlik, meşrutiyet, Batılılaşma gibi konulara önem veren Şair Eşref bir gün Babıâli’de Başbakanlığa davet edilmiş. Şair kapıda beklerken Sadrazam o sırada içeride, çeşitli mallara zam yapılması için emirler veriyormuş...

Vatandaşların pahalılık altında ezildiğini bilen vezirlerden biri: "Aman efendimiz, halkımız çok sıkıntıda, bu zamlara büyük tepki gösterecekler!" demiş. Sadrazam itiraz kabul etmez bir şekilde haykırmış: "Yok yok, o kadar çekinmeyin. Millet eşektir, aldırmaz!"

Bu sözleri duyunca çok üzülen Şair Eşref, hemen cebinden çıkardığı bir kâğıda şu dörtlüğü yazıp Sadrazama göndererek çekip gitmiş:

Büyük sanılan adam millete eşek dese,

Reddolunmaz sözü ama eşşoğlu can sıkar,

Millete eşek diyen eşek herif bilmez mi ki,

Sadrazamlar da bu milletten çıkar!

Bugün Cuma, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün çok önemli bir açıklama yapacak. Bu açıklamayı ben de önemle bekliyorum. Acaba hayat şartlarımız iyi olacak mı, geçim kolaylaşacak mı, emekçiler çalışmalarının karşılığını alabilecekler mi?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Su kaynarken patatesi yumuşatır ama yumurtayı sertleştirir. Önemli olan içinde bulunduğun şartlar değil, senin ne olduğundur.