bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Atatürk’ün Şehrinde Yapılmayacaklar
Yazarlar // 8 Ağustos 2017 Salı 00:21

Ragıp GÖKER

19 Mayıs, işte benim doğum tarihim
M.Kemal Atatürk

 

Ulu Önder, Kurtuluş Savaşımızı başlatmak için Samsun’dan Anadolu toraklarına ayak bastığı o günü yani ‘kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun’ doğum gününü, kendi doğum günü olarak kabul etmiş.
Bu nedenle Atatürk’ün Şehri olarak bilinir Samsun.
Biz de bu özelliğimize gurur duyarız.
Her Türk vatandaşı için Atatürk özeldir elbette
Ama bizim için daha fazlasıdır.
O’na uzanan her el ve dil bizi yaralar.
Siverek’de bir Yobaz’ın Atatürk Heykeline tahra ile saldırması nedeniyle öfkem henüz yatışmamışken, bir kendini bilmezin ‘’yeni bir devlet kuruyoruz’’ şeklindeki açıklamaları sinir kat sayımı artırdı.
Atatürk’e uzanan el ve dilin şehrimizden çıkması durumunda hissettiğim duygu ise daha farklı bir hal alıyor.
Böyle bir durum, ‘’ciğerimi yakıyor’’ desem beni anlar mısnınz?
19 Mayıs Üniversitesinin üzerinde Atatürk Heykeli bulunan logosunun değiştirilmesi yönündeki bir fikrin, Üniversitenin Atatürk ilkelerine bağlı Rektörü’ne tosladığı haberi tazeliği korurken, önceki akşam 19 Mayıs Stadında oynanan Süper Kupa finalinde üzerinde ‘’Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa’’ yazan bir pankartın stada sokulmadığını öğrendik.
Bu şehrin Valisi ve Emniyet Müdürü’nün böyle bir emir verdiğine inanmam.
Bu pankart meselesinin, iş bilme polis memurlarının işi olduğunu tahmin ediyorum.
Polislerin, güvenliği sağlamak adına bir çok emir aldığını kabul ederim ancak, gerektiğinde inisiyatif kullanmaları gerektiği yönünde eğitim aldıklarını da bilirim.
Güvenlik gereği stadyumlara sokulacak pankartlar için önceden izin alınması gerektiği bilinir ama üzerinde ‘’Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa’’ yazılı pankartı getiren gençlere ‘’ izniniz var mı?’’ diye sormak da bana pek anlamlı gelmiyor.
Bir pankartın sağına soluna bakıp, üzerinde güveliği tehdit eden bir unsurun olup olmadığını anlamak çok zor olmasa gerek.
Futbolun kuralları gibi ‘Atatürk’ün Şehri’ olarak bilinen Samsun’un da uyulması gereken kuralları var.
Halkın kendi cebinden para vererek Ata’sı için heykel yaptıranların şehrinde Atatürk konusunda herkesten daha fazla hassas olacaksın.
Bu pankart meselesi kusurlu hareketlerden biri olmuş.
Sosyal medyada Samsun’la dalga geçilen bir sürü caps vardı.
Bir de bu eklendi.
Atatürk’ün şehri olarak bilinen şehirde, gençlerin Atatürk’e bağlılığını ifade eden pankartı stadyuma sokmayarak ele güne rezil oluyoruz.
Yazık değil mi bu şehre.