bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Atatürk'ün Doğum Günü
Yazarlar // 20 Mayıs 2020 Çarşamba 18:18

İsmail BAŞARAN

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilk adımının atıldığı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı dün gönüllerimizde coşkuyla kutladık. Samsun, çok önemli bir mihenk taşıdır bu kutlamaların, ancak her yıl olduğu gibi bu yıl salgın nedeniyle evlerimizde kaldık kutlamalarda. Mustafa Kemal Atatürk’ün, Emperyalizme karşı başlattığı direnişin gününü kutladık dün. Sokaklarda belki olamadık ancak gönüllerimizde kutladık coşkuyla.

19 Mayıs sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak için Anadolu’ya ilk adımını attığı gün değildir. 19 Mayıs aynı zamanda Büyük Kurtarıcımız Mustafa Kemal’in doğun günüdür. Mustafa Kemal’e sormuşlar: “Paşam doğum yılınız 1881, bunu biliyoruz da doğum gününüz hangi gün?” Biraz düşündükten sonra cevap vermiş: “Benim doğum günüm 19 Mayıs’tır.”

Samsun’da yaşayanlar olarak dün Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatmak için Samsun’a çıkış gününü değil, aynı zamanda doğum gününü de kutladık.

19 Mayıs, bir ulusun emperyalizme karşı direnişinin ilk günüdür. Direnişin kahramanlarının başında da Mustafa Kemal vardır. Her ne kadar padişah yönetimine ve padişaha karşı gelişiyle isyancı olarak anılmak istendiyse de kurtardığı millet Ata’sına her dönem sahip çıkmıştır.

On yılda yedi düveli dize getirip yeni bir Cumhuriyet kurmak kolay iş mi, belki çok zor, ancak bu zorluklar kısa zamanda aşıldı. Şimdi yaşatmaya çalıştığımız bu Cumhuriyeti yıkmak isteyenler var dünyada. İşbirlikçiler var, Emperyalizmin çanağına su taşıyanlar vardır mutlaka. Kimse sevinmesin, Türk milleti, hiçbir zaman Araplaştırılamayacak, Türk Milleti emperyalizmin uşağı olmayacak. Doğum günün kutlu olsun Ata’m.

 

ÖZDEMİR’İN DERDİ NE?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, "Süper Lig başladığı zaman takımlarda pozitif vaka çıkarsa pozitif çıkanları ayırarak yolumuza devam edeceğiz. Sürekli test yapacağız. Bundesliga'da 14 oyuncu kalsa dahi maçlara devam kararı aldılar. Ne yapıp edip ligi oynatarak bitirmek istiyorlar." dedi. Tamam, da onlar yapıyor diye biz de yapacak mıyız?

Sayın Nihat Özdemir’e bir soru: Eğer Galatasaray fikstürün ilk sırasında olsaydı bu maçlar oynatılacak mı yoksa Galatasaray’ın şampiyonluğu tescil edilecek miydi? Sorunun yanıtını ben vereyim isterseniz, Galatasaray kesin Şampiyon ilan edilecekti.

Karşılaşmalar oynanacakmış, peki futbolcular hasta olursa hesabını kim verecek? Nihat Özdemir’e virüs bulaştırılacak mı? Galatasaray ilk iki maçta liderliğe geçerse Galatasaray Şampiyon ilan edilecek mi? Sadece Süper Lig’de değil elbette. En azından bırakın da Samsunspor bir üst lig’e çıkmış sayılsın.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Hayatta ölümden daha kötü bir şey varsa o da onursuzca, umarsızca yaşamaktır.