bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Atatürk'ü Gönüllerden Silemezsiniz
Yazarlar // 8 Haziran 2018 Cuma 10:41

İsmail BAŞARAN

GÖNÜLLERDEN SİLEMEZSİNİZ

Samsun’da iyi işler adı altında iyi olmayan işler de yapılıyor. Yol düzenlemesi adı altında gerçekleştirilen bir iş var. Samsun’un simgesi olan şahlanmış at üzerinde duran Atatürk’ü anlatan, ünlü heykeltıraş Krippel tarafından yapılan Atatürk Heykeli’nin ziyaretini ne yaparsanız yapın engelleyemezsiniz.

Sözüm ona o meydanın çevresinde yol düzenlemesi yapıldı.

Samsun’dan doğu Karadeniz yönüne geçen tur otobüslerinin yolcularının Heykel ve Atatürk evi ile Tütün İskelesini ziyaretleri engellendi.

Bu nasıl mı yapıldı?

Yapılan yeni düzenlemeyle tur otobüslerinin durabileceği yer kaldırıldı ve güzergâhları değiştirildi. Şimdi o otobüsler şehir içine girip tarihimizi göremeden Doğu Karadeniz’e gidiyorlar.

Çünkü otobüsler Atatürk anıtının kenarında duramıyorlar.

Oysa o otobüsler durunca hem Atatürk’ü anlatan üç yer gezilebilecek hem de çevredeki esnaf alışveriş yaparak Samsun ekonomisi bir nebze de olsa canlandırılacak.

Ancak artık bu dediklerim olmuyor işte.

Yapılan yanlış veya bilinçli planlama ile Samsun’un tanıtımı sadece göllerdeki kuşlara bırakılıyor. Doğu Karadeniz tur otobüsleri de oralara gitmeyince bu planlamayı böyle yapanların kulaklarının çınlaması için vatandaşlar tarafından halleri ve hatırları soruluyor her gün ve her saat.

Samsun‘dan Atatürk izlerinin silinmesi dolayısıyla Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcının yok edilmesi amaçlanıyorsa, bunu kimse yapamaz.

O sadece bir heykel değildir.

Üzerinde Atatürk bulunan şahlanmış heykel bir ulusun emperyalizme başkaldırısının bir simgesidir.

Gönüllerden asla silinemez.

 

RANTİYE VE ŞANTİYE

Köyün birinde bir çukur varmış ve pek çok kişi içine düşüp yaralanıyormuş. Köyün ileri gelenlerinden üç kişi Cemal, Dursun ve Temel toplanmış ve çözüm aramaya başlamışlar.

Cemal demiş ki:

Çukurun yanında bir ambulans beklesin ve düşenleri hemen hastaneye yetiştirsin.

Dursun demiş ki;

Çukurun yanına hastane kuralım düşenleri yetiştirmesi vakit almaz.

En son öneri Temel’den gelmiş;

Kafanuz hiç çalışmayi. Gidelum hastanenun yanuna bi çukur açalum.

İşte Türkiye’deki şantiye ve getirim işleri böyle düzenleniyor. Yapılan şantiyeler bir türkü yerinden kaldırılamıyor, çünkü iş bir türkü bitirilemiyor.

Örnek mi?

Çiftlik caddesi ortada.

Dört yıldır bitirilemedi ve belki dört yıl daha bitirilemeyecek.

Ayıp, ayıp çağ atlayan Türkiye’de AK Partili Samsun Büyükşehir Belediyesi bir işi bitiremedi. Bunu yapamayanlar şimdi vatandaştan oy isteyecekler.

Bir de bu Cadde AVM işinin Samsun Büyükşehir Belediyesine, haliyle Samsun halkına kaç milyon liraya malolduğunu ve paraların kimlere pompalandığını halkımız görebilse.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyanın en zengini, tutumu bilen, en yoksulu cimri olan insandır.  Chamfort