bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Atatürk Size Ne Yaptı?
Yazarlar // 20 Mayıs 2021 Perşembe 06:05

İsmail BAŞARAN

Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olan Asri mezarlığındaki Şehitler Abidesi'ndeki Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerin isimlerinin yer aldığı

levhaların kaldırılması tepki çekti. Neden kaldırdınız o levhaları, neden bu kadar Atatürk Dşmanı oldunuz?

Atatürk ve Silah arkadaşları size ne yaptı, neden çekemiyorsunuz, Osmanlı’yı yıkıp yeni Türk Cuhuriyeti’ni kurduğu için mi bu kadar düşmanlık?

Şehitler Abidesi'nin hemen üzerinde yer alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Samsun'a çıkarken yanında bulunduğu silah arkadaşları ile Dumlupınar Denizaltısı’nda şehit düşen askeri personelin isimlerinin yer aldığı levhalar yerine konulmadıdır. O zaman kötü niyetli insanlar olmadığınıza inanalim.Aksi durumda her zaman karşınıza çıkacaktır şehitlere yaptığınız saydısızlık. Samsun’u görenetlen, bu iş kuş cennetinde düğün salonu açmaya benzemez unutmayın. Bu vatanın evlatları bu yaptığınızı hiçbir zaman unutmaz. Sizleri de iyi insanlar olarak hatırlamazlar.

 

SUÇLU ARAMANIN ZAMANI DEĞİL

Samsunspor eline geçirdiği fırsatı tepti, rakibi gözünde büyüttü. Aslına bakarsanız İzmir tarkımı  akıl ve güç bakımından Samsunspor’dan üstündü.

Önümüzde bir karşılaşma daha var o nedenle morallerin bozulmamaı gerekiyor. Ancak teknik heyet İzmir’deki hatalarını tekrarlamamak için karşılaşmayı defalarca izlemeli ve nerede hata yapıldığını görmelidir.

Öncelikle Samsunspor takımı  oyunu kendi alanında kabul edip kontrataklarla rakibin üzerine gitmek istemesinde hatalıydı. Güç olarak da rakibinden eksikti, kadro kurma açısından da yeterli değildi.

Bu takımı buraya kadar getiren bu futbolcuların hayati bir karşılaşmada moral çöküntüsü içinde bulunması iyi çalşmadığının göstergesiydi. Rakip Samsunspor’u yenmedi, Samsunspor karşılaşmayı altın tepside rakibe sundu. Oyun berabere giderken Samsunspor’lu futbolcu (adını vermiyorum izleyenler görmüşlerdir) topu kafayla en kötü ihtimalle kornere atması gerekirken, rakibim önüne bırakıverdi ve gol geldi. Bu büyük bir hataydı, ikinci büyük hata da oyunun son rakikasında oldu ve Samsunspor Gökhan Aslan’ın çok kötü bir vuruşuyla penaltıyı gole çeviremedi işi zora soktu. Oysa penaltı gol olsaydı Samsun’daki karşılaşma zora girmeyecekti.

Anlamadığım bu takımın penaltıcıssının kim olduğudur. Bahattin Şimşek topu alıp beyaz noktaya koyuyor, topun başına ise Gökhan Aslan geçiyor ve kalecinin kapattiği noktaya doğru yavaşça vuruyor. “Takımı sattı” demek  demek istemiyorum da madem morali yoktu  neen Bahattin’e bırakmadı topu, kenardan kimin atması gerektiği mesajı mı geldi?

Ertuğrul Sağlam karşılaşmayı yenilen golü ve kaçan penaltıyı defalarca izlemeli ve aynı hatalara Samsun’da düşülmesini  önelelidir. Buraya kadar getirilen yani yüzüp kuyruguna gelinen balık kaçmamalıdır, kaçıran olursa da Samsun’da yaşamamalıdır, gitmelidir. Tesadüflerle bir yerlere gelen insanlara takımı emanet etmenin ne kadar büyük hata olduğu da görülmektedir. Başkan Yıdırım’da ba bir hatırlatma: İşi ehline bırakmak önemlidir. Bir teknik direktörle uzun süreli sözleşme imzalamanın doğurduğu sonuçtur bu. İstifayı düşünmeyen ve gönderirlerese tazminatımı alır giderim düşüncesi içindeki insanlarla yola çıkılmaması gerektiğinin acısı bir ilin kaderi olmamalıdır.

 

GÜNÜN SSÖZÜ

Bütün yerler, gökten aynı uzaklıktadır. (Robert Burton)